"Am fost chemată la DNA de avocatul lui Banias, ca martor. Chiar astăzi am fost la DNA. Nu cunosc cazul. Folosesc numele colegilor în funcţii publice şi se creează o impresie care nu serveşte nimănui. Un exemplu: reprezentanţii Gărzii Financiare au verificat o firmă care avea o factură pentru o rochie de 30 de milioane. Şi au spus că era pentru doamna Udrea" a explicat ministrul, la Realitatea Tv, motivele audierii sale.
n altă ordine de idei, Udrea crede că este nevoie de schimbarea unor colegi din fruntea ministerelor pentru ca lucrurile să meargă mai bine.
"Pe ici pe colo, da. Este realmente decizia primului-ministru. Decizia îi aparţine, dar eu zic că sunt locuri în care ar putea să meargă mai bine. Cu un alt ministru, da" a mai declarat Udrea,  întrebată dacă este nevoie de o remaniere.
Ea a recunoscut că niciun un ministru nu a atins obiectievele legate de absorbţia fondurilor europene.
"Există o preocupare foarte mare pentru atragerea fondurilor europene. La Transporturi nici n-au putut până în 2010 să facă ceva pentru că nu aveau autoritatea. În momentul în care vor începe să fie aprobate proiectele, acolo sunt proiecte de sute de mii de euro. Analiza (asupra miniştrilor, n.r.) este la primul ministru. Când domnul prim-ministru va crede că e cazul să-şi schimbe echipa, atunci cu siguranţă o va face" a mai spus Udrea.

În ceea ce priveşte oportunitatea înfiinţării unui minister al fondurilor eurppene, ministrul a dat un răspuns evaziv: "Există experienţa altor state. E o responsabilitate să înfiinţezi un astfel de minister".