Elena Merișoreanu, traumatizată de ceea ce a văzut în spital: Am plâns cum nu am plâns la înmormântări. Ce spune artista după infectarea cu COVID

După ce numărul de cazuri de coronavirus și după ce numărul deceselor asociate acestei boli au crescut drastic în România, diverse fotografii care arată realitatea din spitale au apărut în mediul online. Cu toate că unii oameni pot considera că unele nu sunt adevărate, îndrăgita interpretă de muzică populară, Elena Merișoreanu, a povestit ce a văzut în spital atunci când a fost infectată cu virusul care a traumatizat o lume întreagă.

Într-un interviu pentru observatornews.ro, Elena Merișoreanu a povestit că în perioada de două săptămâni cât a fost internată la Spitalul Matei Balș din Capitală, a văzut lucruri care au marcat-o profund și care au făcut-o să plângă mai rău la ca înmormântări.

„Acuma sunt bine. Mulţumesc lui Dumnezeu, medicilor de la „Matei Balş”, infirmierelor, asistentelor… Vreau să spun că nu am mai trăit niciodată această experienţă, urâtă aş spune eu. Am văzut lucruri care pe mine m-au mişcat şi tot timpul mă gândesc la oamenii care poate că nu avut vaccinul au făcut stări foarte agresive, eu având vaccinul am făcut o formă mult mai uşoară,relativ uşoară. (…)

Seara pe la 23:00 am dat telefon, m-am dus la „Matei Balş”, după aşteptare,(…) imediat ce mi-a revoltat sânge: pozitivă, bineînţeles. Am aşteptat cred că vreo două ore – trei ore până s-a făcut un loc. Când am văzut lumea cum stă pe jos cu pături pe ei, vă rog să mă credeţi că eu am plâns cum nu am plâns la înmormântări, ce am văzut acolo”, a mai spus aceasta.

Personalul medical trece prin momente groaznice

În vârstă de 72 de ani, Elena Merișoreanu mai spune că personalul medical trece prin momente teribile, motiv pentru care toți care lucrează în sistemul medical trebuie respectați.

În plus, interpreta de muzică populară îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, precizânt, totodată, că este de părere că dacă nu era vaccinată, nu ar fi putut să treacă peste boală.

„Adică aceşti medici şi asistente şi infirmierele trec prin nişte clipe atât de groaznice, se duc şi ei la familii, toată lumea munceşte, combinezoanele alea pe ei, nu îi vezi decât ochii. Doctoriţa care a văzut de mine, (…) eu i-am văzut decât ochii. Şi când am ieşit din spital, – la un moment dat eu tot o sunam: „sunt aici, aştept să veniţi”, nu am mai cunoscut-o. Şi la un moment dat, vorbind, avea doar masca pe faţă şi i-a căzut de pe nas, şi am zis: „Ce aţi păţit, aţi căzut?”.  „A,  nu, de la masca cu metal”. Mă, rană avea. Deci aceşti oameni trebuie să-i respectăm şi i-aş îndemna pe toţi să se vaccineze că eu dacă nu aveam vaccinul cred că astăzi nu mai eram aici de vorbă cu voi”, a mai spus ea.