El va fi noul premier al României. Iohannis a intervenit de urgență. Totul s-ar fi petrecut miercuri seară, când Florin Cîțu s-a dus la Klaus Iohannis. Potrivit unor surse politice, liderul PNL ar fi făcut acest pas la insistențele liberalilor. Aceștia i-ar fi impus lui Cîțu să meargă să se vadă cu președintele și i-ar fi transmis un avertisment clar. Potrivit surselor citate, liberalii i-ar fi transmis lui Cîțu că nu poate să sacrifice un partid întreg pentru moftul sau.

Sursele politice menționate au dezvăluit că președintele Klaus Iohannis i-ar fi spus, din nou, lui Florin Cîțu să nu vină la el pâna nu are un consens asupra premierului. După întârlnirea cu șeful statului, liderul PNL le-ar fi zis celor din PNL ca va avea o discuție în cursul zilei de astăzi cu președintele PSD, Marcel Ciolacu pentru a bata palma pentru Nicolae Ciucă.

El va fi noul premier al României. E revoltă! (SURSE)

Trebuie spus că în acest moment este o revoltă maximă în interiroul PNL. Prim-vicepeședinții PNL, dar și alți membri ai Biroului Executiv, i-au cerut în mod repetat lui Florin Cîțu să renunțe la planul său de a rămâne premier. Ei au insistat să se vină un alt nume care să conducă guvernul PSD – PNL. Ei s-au declarat supărați de încăpățânarea lui Florin Cîțu de a bloca negocierile cu PSD doar pentru că nu vrea să renunțe la funcția de premier, susțin surse din partid, citate de EuropaLiberă.

Liberalii vor ca echipa de negociere trebuie să vină în fața Biroului Executiv sau în fața Biroului Permanent Național și să spună clar că negocierile cu PSD sunt blocate din cauza premierului. Peneliștii supărați insistă ca Florin Cîțu să cedeze și să accepte că nu o să mai fie el premierul României.

El va fi noul premier al României. Cîțu a fost pus la zid (SURSE)

„Prim-vicepreședinții trebuie să ia atitudine. Nu putem continua așa. Enervăm pe toată lumea, PSD ne domină deja mediatic”, a susținut un membru din conducerea PNL, conform sursei citate.

În condițiile în care sursele citate au menționat că Nicolae Ciucă ar putea fi noua propunere de premier, atunci este clar că viitorul lui Florin Cîțu la Palatul Victoria se va termina curând.

„Prim-vicepreședinții trebuie să ia atitudine. Nu putem continua așa. Enervăm pe toată lumea, PSD ne domină deja mediatic”, afirmă un alt membru BEX.