Detalii de ultimă oră despre omul care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis. Acesta a vorbit pentru prima oară despre pregătirile pe care le face deja pentru alegerile prezidențiale dn 2024.

Într-un interviu acordat la Antena 3, George Simion a declarat că AUR se află în plină precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Totodată, copreședintele AUR este sigur că partidul său va ajunge în turul doi și va avea șanse să dea următorul președinte al României.

În ceea ce privește candidatul dn partea AUR, acesta nu a spus concret cine va fi, însă a dat de înțeles că Călin Georgescu este ”un om foarte capabil.” Totodată, George Simion a adăugat că speră ca propunerile pe care le-a adus în spațiul public să fie îmbrățișate de români.

„Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

George Simion, despre candidatul AUR la prezidențiale

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice.

Întrebat de dacă va candida la alegerile prezidențiale, George Simion a răspuns că este mult prea devreme pentru el să opteze pentru un astfel de post, însă are încredere în oameni mult mai capabili. El a adăugat că va alege să se pregătească pentru alte funcții, care vor urma.

“Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”, a spus acesta.

În cadrul acelorlași declarații, George Simion a respins și acuzația conform căreia și-ar fi înscenat atacul cu cerneală căruia i-a căzut victimă la Iași. Mai exact, liderul AUR a dezvăluit și cum a reușit să se curețe de cerneala care i-a acoperit fața.

“Am fost la mătușa mea. Cu spirt și cu tifon m-am curățat, m-a ajutat mătușa mea și am dat-o jos. Nu e nicio problemă. Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR. Așa au făcut și în 2016, 2017. Și noi suntem extremiștii – așa zice Dacian Julien Cioloș”, a spus George Simion, în exclusivitate la Antena 3.