Mesaj ferm de la vârful PSD! Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu reprezintă un mare pericol.

AUR va intra încet-încet în regulile generale ale politicii?!

”Eu nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că vor avea un scor semnificativ.

Dar mizez pe transformarea partidului AUR dintr-un partid anti-sistem într-un partid care încet-încet va intra în regulile generale ale politicii”, a declarat Vasile Dîncu în legătură cu transformarea partidului AUR.

Invitat în cadrul unei emisiuni cu teme politice, sâmbătă, președintele Consiliului Național al PSD a fost întrebat dacă AUR are șanse în a deveni a doua forță politică din țara noastră, acesta a negat.

Totuşi, Vasile Dîncu spune că este conştient de faptul că susținătorii lui George Simion se apropie ca număr de electoratul PNL.

O asemenea dinamică care se bazează mai mult pe spectacol nu este un factor de rezistenţă

”Poate să treacă (înaintea PNL – n.r.), pentru că nu sunt departe de acest prag, să zicem aşa. Dar, după părerea mea, un asemenea traseu, o asemenea dinamică care se bazează mai mult pe spectacol, nu este un factor de rezistenţă.

Una este să creşti într-un salt emoţional la un moment dat în sondaje şi alta este să te poţi menţine acolo. Deocamdată, principala problemă pe care o recunosc şi liderii AUR este aceea că de la gesturi spectaculoase ar trebui să treacă la idei de reformă importante, la proiecte de legi care să dea consistenţă acestei mişcări.

Deci, eu nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că vor avea un scor semnificativ. Dar mizez pe transformarea partidului AUR dintr-un partid anti-sistem într-un partid care încet-încet va intra în regulile generale ale politicii şi atunci se va vedea dacă într-adevăr pot să crească foarte mult”

Cât despre tacticile electorale pe care le abordează AUR, Dîncu a declara, în trecut:”Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează.”