În vârstă de 100 de ani, Chang Yun Chung este cel mai bătrân miliardar din lume şi ar merita iertat dacă şi-ar face viaţa mai uşoară şi s-ar rezuma doar la a se bucura de averea pe care a strâns-o în cei peste 80 de ani de carieră.   

Însă, pentru Chang Yun Chung, fondatorul Pacific International Lines (PIL), şederea la domiciliu nu este o opţiune. În ciuda predării rolului de preşedinte executiv fiului său, Teo Siong Seng, la începutul acestui an, el insistă să meargă la birou în fiecare zi, potrivit CNBC.   

„Este obiceiul meu“, a declarat recent Chang pentru CNBC, citat de Adevarul.

În calitate de preşedinte emerit al PIL, un titlu care îi onorează contribuţia la companie vreme de 51 de ani, Chang a declarat că vizitează sediul firmei din Singapore zilnic pentru a trece prin operaţiunile efectuate şi pentru a verifica fiecare departament.  

„În fiecare zi scriu toate activităţile în jurnalul meu, absolut tot. Fiecare departament vine să mă vadă“, adaugă acesta.   

Pentru el, aceasta este modalitatea prin care îşi menţine mintea activă şi stă în contact cu firma pe care a înfiinţat-o în anul 1967. El a început cu două cargouri cu ajutorul cărora transporta marfă.  

„Nu pot sta acasă. Mă plictisesc foarte tare. Eu vreau să mă fac util. În fiecare zi scriu activităţile într-un jurnal pentru a nu uita ce am de făcut. Am planuri pentru PIL pentru încă 20 de ani şi vreau să fiu sigur că fiul meu le va duce la bun sfârşit“, a explicat miliardarul.  

Miliardarul îl ghidează pe fiul său, Teo, el dându-i lecţii de leadership, deoarece îşi asumă o responsabilitate mare pentru ceea ce este una dintre cele mai importante 20 de companii maritime, cu peste 18.000 de angajaţi din întreaga lume.   

Teo a mărturisit că se consultă cu tatăl său de două ori pe zi – o dată dimineaţa şi o dată după prânz – pentru a-şi creşte cunoştinţele şi pentru a afla mai multe despre stilul de conducere.  

Această îndrumare s-a dovedit a fi vitală pentru Teo în job-ul important pe care îl deţine la PIL, în special în ceea ce priveşte gestionarea temperamentului său în situaţii tensionate. citeste totul despre: chang yun chung cel mai batran miliardar din lume cel mai batran miliardar miliardar 100 de ani miliardari pil pacific international lines