În iulie, cele două companii au ajuns la un acord privind fuzionarea activelor lor italiene din domeniul telefoniei mobile şi au stabilit că ulterior pot vinde o participaţie combinată de 25%, potrivit agerpres.ro

Au obţinut fiecare aproximativ 400 de milioane de euro

TIM şi Vodafone au obţinut fiecare aproximativ 400 de milioane de euro, vânzând o participaţie de 4,3%, la preţul de 9,6 euro per titlu, cu aproape 11% sub preţul acţiunilor INWIT la închiderea şedinţei bursiere de miercuri.

Joi, acţiunile INWIT înregistrau un declin de 10,5%, la 9,61 euro.

După finalizarea tranzacţiei, Vodafone şi TIM vor deţine fiecare 33,2% din INWIT, în scădere faţă de participaţia iniţială de 37,5%, şi vor păstra controlul comun.

Mai multe companii de telecomunicaţii din Europa iau în considerare vânzarea reţelelor lor mobile terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de infrastructură pentru acest tip de active.

Directorul general al Vodafone, Nick Read, a semnalat recent că este deschis la ideea de a încheia parteneriate în domeniul turnurilor de telefonie mobilă, în condiţiile în care este presat de investitori să găsească un echilibru între costul achiziţiilor, angajamentele pentru majorarea dividendelor şi a sumelor pentru creştere organică.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.