Socata este un excelent suc detoxifiant și una dintre cele mai eficiente băuturi depurative. Probabil nu vă așteptați, dar acest suc este bun în tratamentul a peste 50 de boli.

Printre efectele terapeutice ale sucului de socată se numără cele: detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.

„Curele cu aceasta licoare dulce-acrisoara, putin acidulata, actioneaza impotriva racelilor, a bronsitei si a bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficienta si in combaterea obezitatii, insuficientei cardiace si a tulburarilor respiratorii”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie.

Socata mai este, de asemenea, un remediu bun pentru afectiunile respiratorii, bronsite, raceli, viroze, alergii si pentru boli renale si urinare.

Sucul de soc este foarte bun și în combaterea obezității și al constipatiei. Este în același timp și bun agent de curatare a tractului gastro- intestinal. Socata mai poate fi folosită și în stimularea lactației, în tratamentul pentru copiii anemici. Această licoare este foarte bună și în combaterea retenției de apă și mai poate fi folosită ca tratament antiinfecțios.

Socata nu conține alcool, însă aceasta are efecte euforizante și ne ajută organismul în procesul de relaxare.

sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro