Pentru medici educația nu se încheie odată cu terminarea facultății și a rezidențiatului. Digitalizarea serviciilor de educație medicală continuă deschide noi oportunități pentru ca medicii din să poată ține pasul cu noile tehnici din domeniu, medicina fiind în continuă dezvoltare, dar și pentru a-și îmbunătății cunoștințele și a recunoaște cazurile dificile când se confruntă cu ele.

Educația medicală continuă te poate ajuta să avansezi în carieră

Medicina este o carieră complexă. Cu cât un medic este la curent cu ultimele noutăți din medicină, participă la mai multe cursuri și simpozioane, cu atât devine mai bun la ceea ce face și atrage reputația de partea lui. Avansarea în carieră, când vine vorba de medicină, ține de o educație medicală continuă pe care medicii trebuie să o facă.

De asemenea, unul dintre obiectivele carierei medicale include practica administrativă, diplomele profesionale, cum ar fi MBA-uri, masterate în sănătate publică, masterate în administrarea sănătății, programe de certificare în domeniul managementului asistenței medicale și lista poate continua. Toate acestea constituie o investiție solidă în viitorul carierei unui medic.

Educația medicală continuă nu este opțională

Educația medicală continuă nu este opțională. Potrivit deciziei nr. 67 din 09/12/2005 – privind stabilirea sistemului de credite de educație medicală continuă, denumită în continuare EMC, reprezintă totalitatea activităților planificate de pregătire teoretică și practică desfășurate de medici în vederea dobândirii sau îmbunătățirii nivelului de cunoștințe, abilități și atitudini profesionale, în scopul creșterii calității actului medical și nivelului de performanță în domeniul respectiv.

Educația medicală continuă, mai simplă ca niciodată

Educația medicală continuă este acum mai simplă ca niciodată datorită dezvoltării tehnologiei și accesului la internet.

Medicii au la dispoziție platforme dedicate unde pot urmări conferințe și webinarii creditate EMC. Cu ajutorul acestora poți obține anual minimul de credite fără un efort prea mare, cum ar fi deplasarea în diverse orașe din țară sau din străinătate.

Totul este disponibil în baza unor abonamente specifice, astfel încât să poți alege ceea ce se potrivește cu specializarea ta.

Un studiu publicat de către o echipă de cercetători din România condusă de Conf. Dr. Dragoș Păun, manager al unei dintre cele mai mari platforme de educație medical din România și cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Business arată beneficiile acestor cursuri online.

“Pe lângă costurile reduse cu deplasarea medicilor se observă și un câștig din continuarea activității medicale – nefiind nevoie ca medicul să întrerupă activitatea pe durata deplasării. Astfel, aceste tipuri de soluții de tip hybrid (participarea online la manifestări științifice) au devenit din ce în ce mai populare. Un calcul arată că un medic poate economisii peste 2000 de euro anual participând la evenimente în format online”.