Conform sursei citate, Produsul Intern Brut al celor 14 economii din Asia de Est (exceptând Japonia) ar urma să înregistreze în 2012 o creştere anuală de 7,2%, în condiţiile în care în luna septembrie miza pe un avans de 7,5%. De asemenea, ADB a pus la punct şi un "scenariu extrem", conform căruia SUA şi Europa ar recădea în recesiune, situaţie în care Asia de Est ar urma să înregistreze o creştere de doar 5,4% în 2012.

Sistemele financiare din regiunea Asiei sunt la fel de vulnerabile ca şi în 2008, se menţionează în raportul ADB. Experţii băncii avertizează că este posibil ca, în condiţiile unei aversiuni sporite faţă de risc, investitorii să-şi reducă expunerea pe activele financiare asiatice, în timp ce băncile europene puternic îndatorate ar putea să-şi reducă creditarea, ceea ce ar conduce la condiţii mai stricte de credit.

"Asia emergentă trebuie să se pregătească pentru o criză prelungită şi o revenire slabă după criză prin implementarea unor răspunsuri macroeconomice adecvate pe termen scurt şi continuarea reformelor structurale necesare pe termen lung", se arată în ultimul raport al ADB.

Înfiinţată în 1966, Banca Asiatică de Dezvoltare are drept obiectiv reducerea sărăciei în regiunea Asia-Pacific prin promovarea dezvoltării sustenabile şi integrarea regională.