„Azi putem să mergem şi, chiar în situaţii dure, să menţinem economia deschisă, pentru că avem măşti, avem dezinfectant, avem tot ceea ce trebuie pentru ca aceste companii din România să funcţioneze, cu anumite reguli, poate nu 100% din capacitate, dar să nu le mai închidem cum le-am închis în martie şi aprilie în totalitate.

Am pregătit astfel situaţia. Suntem pregătiţi, avem şi rezerve şi stocuri, suntem în altă situaţie. Ştim şi cred că ne-am pregătit acum să trăim o perioadă cu acest virus. Trebuie să ne obişnuim şi să ne adaptăm. Dacă toată lumea ar respecta regulile, cred că ar fi mult mai uşor pentru toţi”, a transmis Florin Cîțu la B1TV.

Când a venit criza, am fost pregătit

Florin Cîțu a fost întrebat dacă economia României ar mai avea capacitatea de a sta o lună închisă, cum a stat în martie. Acesta a spus că se iau toate măsurile pentru a nu ajunge acolo, chiar dacă sunt pregătiți.

„Da. Răspunsul este da. Aşa cum am fost şi atunci pregătiţi, la începutul anului am fost atacat că am construit acel buffer, că mă pregătesc pentru situaţii de criză  şi, când a venit criza, am fost pregătit. Aşa sunt şi acum.

Întotdeauna am spus că voi administra finanţele publice într-un mod precaut şi responsabil. Deci, orice situaţie vine în faţa noastră, suntem pregătiţi. Dar, bineînţeles că luăm măsuri să nu ajungem acolo”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam George Calin