Guvernul PSD-ALDE se laudă, cu fiecare ocazie, că nu sunt probleme cu banii și că economia țării duduie. Un document venit chiar din Executiv dovedește fix contrariul. Chiar ministerul Finanțelor a trimis o adresă în care recunoaște problemele.

În scrisoare, ministrul Eugen Orlando Teodorovici spune despre repartizarea pe trimestre a cheltuielilor bugetare, că sumele propuse pentru trimestrul IV 2019 nu acoperă plata integrală a salariilor și că obligația ordonatorilor de credite este să dispună măsurile necesare în vederea încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget, potrivit documentului publicat pe Facebook de un deputat liberal.

Marea majoritate a ordonatorilor de credite au transmis Ministerului Finanțelor că nu au găsit măsuri de reducere a cheltuielilor (precum reducerea numărului angajaților sau reducerea salariilor) și vor cere bani în plus la rectificarea bugetară, spune ministerul în document.

„Precizăm că Ministerul Finanțelor Publice nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare întrucât acest lucru s-ar putea realiza numai cu afectare procesului investițional (reducerea cheltuielilor de investițiii)”, se arată în adresa semnată de ministrul Eugen Orlando Teodorovici.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, este cel care a publicat documentul. Liberalul crede că aceasta este dovada că nu sunt bani de salarii si urmează concedieri sau concediu fără plată la stat. “Dovada că nu sunt bani de salarii! Urmează concedieri sau concediu fără plată la stat!

Iată dovada că Bugetul de Stat a fost făcut pe cifre false și că prăbușirea este aproape! Propaganda “avem bani de salarii și pensii” este dărămată de o adresă transmisă de Ministerul de Finanțe ordonatorilor de credite. Până acum, suplimentau cheltuielile cu salariile cu bani de la investiții, dar cum în 2019 nu sunt bani nici de investiții, trebuie să recurgă la tăieri!

După ce Guvernul PSD-ALDE s-a lăudat cu majorări salariale, provocând un haos în sistemul de salarizare din România, acum se pregătește să dea oameni afară!

Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, obligă ordonatorii de credite să concedieze oameni, ori să îi trimită în concediu fără plată! Ba mai mult, cine nu se subordonează este sancționat, pe persoană fizică, cu amendă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei! Atât de mare este disperarea!

Au început să concedieze asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități și continuă cu funcționarii!

Am intrat în posesia unor documente care confirmă că nu sunt bani de salarii pe trimestrul IV, iar recomandarea Guvernului pentru directorii din teritoriu este să ia orice măsuri, astfel încât să se încadreze în sumele din buget. Li se spune explicit că nu vor fi suplimentate bugetele la rectificare și că trebuie să transmită la săptămânal reducerile făcute la cheltuielile de personal. Şi atenție, nu vorbim de reducerea posturilor vacante, pentru că acestea nu au mai fost bugetate anul acesta.

În casele de pensii de exemplu, situația e critică. Este nevoie de personal, mincinoşii de la Guvern susțin public că vor face angajări pentru efectuarea recalculărilor de pensii, dar de fapt dau afară.

PNL a avertizat pericolul adoptării unui buget mincinos, bazat pe cifre false, iar cei care plătesc sunt românii.
PSD-ALDE, un guvern de incompetenți ticăloși care duce România spre criză!”, a scris liberalul pe o rețea de socializare.

document Teodorovicidocument Teodorovici 2document Teodorovici 3