Comentariul Jurnalistului este scurt: ”ea este fosta șefă a Terapiei Intensive din Spitalul Orăștie, care a preferat să demisioneze”.

După cum știți, secția de ATI a spitalului din Orăștie s-a golit, după demisia în bloc a personalului medical. Singurul medic de terapie intensivă de acolo, cinci asistente și cinci infirmiere au părăsit posturile. Pacienții în grija unei singure asistente. Ieri seară, însă, cele cinci asistente și cinci cele infirmiere de la spitalul din Orăștie și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare.

Prefectul din județul Hunedoara este cel care a reușit să le convingă pe cele 5 asistente și cele 5 infirmiere să se întoarcă la spital. Nu a reușit același lucru cu medicul de la ATI.

Pentru că secția ATI a rămas practic fără medic, prefectul Vasilică Potecă spune că va face o solicitare către Ministerul Sănătății pentru a fi detașat un medic de la un alt spital ca să îi suplinească lipsa acestuia.

Un caz asemănător s-a semnalat și la Mioveni, unde trei medici și-au dat demisia.

Odată cu scenariul 4, însă, lucrurile se vor schimba. Medicii vor fi pbligați să accepte detașări pentru că altfel se află sub incidența penală și de asemenea nu mai au voie să refuze pacienți, așa cum s-a întâmplat până acum, tot de teamă că s-ar putea infecta de la bolnavii care se prezintă la spital. Și acest refuz de la Unitățile de Primiri Urgențe se vor afla sub incidență penală.