Viorica Dăncilă a anunțat la finalul CEX PSD că trei miniștri vor fi înlocuiți cu nume noi: Rovana Plumb cu Oana Florea, Natalia Intotero cu Liviu Tit Brăiloiu și Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea.

Conform surselor Capital, Dragnea ar fi dorit să-l umilească și mai mult pe ministrul Justiției și să fie votată moțiunea împotriva sa. El a dorit să tranșeze rapid lucrurile și a propus restructurarea Guvernului. Dăncilă a intervenit în forță și a susținut că remanierea este o soluție mult mai bună, ceea ce l-ar fi enervat la culme pe Liviu Dragnea, spun surse PSD pentru Capital.

Pentru a nu izbucni un război crunt între premier și președintele partidului s-a optat pentru remaniere momentan, urmând ca în cazul (probabil) în care Klaus Iohannis va refuza propunerile PSD să se opteze pentru restructurare.

În această nouă ecuație, Toni Greblă, actualul secretar general al Guvernului ar putea fi noua surpriză a lui Dragnea. Acesta ar fi de fapt dorit la coordonarea celui mai important minister din Guvern, cel al Justiției.