Guvernul va aproba, în şedinţa de astăzi alocarea a peste 2 milioane de lei pentru ajutorarea de urgenţă a 550 de familii şi persoane singure, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. 

„O altă măsură pe care o vom adopta astăzi este destinată sprijinirii imediate a familiilor şi persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate. Vom aloca peste 2 milioane de lei pentru ajutorarea de urgenţă a 550 de familii şi persoane singure care au probleme grave de sănătate sau ale căror locuinţe au fost distruse sau avariate de incendii, alunecări de teren, inundaţii. Aceste ajutoare de urgenţă au fost stabilite pe baza anchetelor sociale realizate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială”, a precizat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/NFHG.pdf

Prin proiectul de hotărâre a se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea unui număr total de 550 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale.