S-au dat pedepsele în bine-cunoscutul caz de dopaj de la echipa de handbal feminin Corona Braşov. Comisia de Audieri din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping a luat, miercuri, decizia în acest caz.

Sportivele de la Corona au fost suspendate provizoriu pentru terapia cu laser intravenos. După mai bine de 6 luni de audieri, Comisia a venit cu un verdict dur: 17 jucătoare vor primi suspendări între 15 şi 20 de luni.

Principalul vinovat este considerat medicul Marius Capră. El a primit 4 ani de suspendare. Şi fostul preşedinte de la Corona Braşov, Liviu Dragomir, a primit o suspendare de 2 ani şi jumătate, iar directorul tehnic Mariana Tîrcă 2 ani de suspendare.

Care sunt toate pedepsele decise de Comisia de Audieri din cadrul ANAD

  • 1 an și 3 luni de suspendare pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;
  • 1 an și 4 luni suspendare pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevic;
  • 1 an și 8 luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Tîrcă și Victoria Timoșenkova;
  • 2 ani de suspendare pentru directorul tehnic Mariana Tîrcă;
  • 2 ani și 6 luni de suspendare pentru fostul președinte al clubului, Liviu Dragomir;
  • 4 ani de suspendare pentru medicul Marius Capră, scrie ProSport.

În cazul lui Ion Crăciun (antrenor principal), Marius Novanc (antrenor secund) și Szocc Csaba nu au fost aplicate sancţiuni de suspendare, motivat de împrejurarea că nu există suficiente dovezi care să demonstreze complicitatea la încălcarea reglementărilor anti-doping.

Totuşi, sportivele ar putea reveni în activitate încă din această vară, dacă WADA (World Anti-Doping Agency – Agenţia Mondială Anti-Doping) va accepta îngheţarea pedepselor. Se poate merge chiar până înghețarea a două treimi din pedeapsă. Jucătoarele de la Corona Braşov sunt deja în stare de suspendare de cel puțin șase luni.