Liceeanul care a făcut viral clipul muzical este în casa a XI-a, iar în urmă cu 3 săptămâni chiar primise nota 3 la desen, disciplina predată de profesoară. ”Colegiul Bogdan Petriceicu Haşdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii și a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, această struțo-cămilă a artei, care se zbate între vocația de a cânta și de a desena”, a fost comentariul adus video-ului cu profesoara din Buzau.

“Mama acestui elev a depus o petiţie la inspectorat. Inspectorul va merge în zilele care urmează să verifice cele afirmate şi să discute cu conducerea şcolii. Este posibil că elevul să fi încălcat regulamentul intern şi atunci să vedem ce riscă pentru faptele lui”, a declarat Florina Stoian, inspector general școlar general ISJ din Buzău.

Profesoara de desen a cerut ca elevului să i se scadă nota la purtare la 3 și să fie exmatriculat. Totul în contextul în care ea însăși a apărut filmată în ipostaze nepotrivite pentru un cadru didactic. Reamintim că secretara de la Politehnica Timișoara, care s-a filmat indecent în cadrul instituției, a demisionat.

Este uluitor că în acest caz se discută exmatricularea elevului și nu sancționarea profesoarei, care culmea notează un elev cu nota 3 la o materie care ar trebuie să fie una de deconectare.