Alcatel si Lucent Technologies au incheiat pe 30 noiembrie procesul de fuziune in urma caruia s-a format cel mai mare furnizor mondial de echipamente şi solutii de comunicaţii. Noua companie Alcatel-Lucent şi-a început acetivitatea de a doua zi, informeaza un comunicat al companiei.

“Prin aceasta fuziune alaturam doua companii de prim rang formand un lider de necontestat al industriei noastre, care sa imbogateasca modul in care lumea comunica « , a declarat Patricia Russo, numita pe 30 noiembrie CEO Alcatel-Lucent.

Alcatel-Lucent este unul dintre principalii promotori ai tehologiilor IPTV, acces broadband, si producator de retele IP, IMS si NGN (next-generation networks), ca si in tehnologiile 3G (UMTS si CDMA), este prezenta in 130 de tari cu 79.000 angajati si are relatii cu principalii 100 de operatori de telecomunicatii din lume.

Alcatel-Lucent are cinci divizii functionale, Comunicatii fixe, Comunicatii mobile, Comunicatii convergente, Comunicatii pentru mari companii si Operatiuni si servicii logistice integrate de achizitii, financiare, IT, de marketing, de resurse umane, juridice si de comunicare.

Noua companie Alcatel-Lucent va afectua reduceri de costuri anuale de 1,4 miliarde in urmatorii de trei ani prin  consolidarea functiilor de suport,  optimizarea lantului de aprovizionare, alocarea capacitatii de cercetare-dezvoltare si a serviciilor din operatiuni unei game mai largi de clienti si reducerea fortei de munca cu 9.000 de angajati. Compania apreciaza ca   majoritatea activitatilor de restructurare vor fi finalizate la 24 luni dupa fuziune.

Compania Alcatel-Lucent are personalitate juridica franceza, sediul la Paris, detine cel mai mare portofoliu de servicii de comunicare fixe si mobile din domeniu. Compania va fi prezenta pe bursele Euronext Paris si  New York Stock Exchange sub indicele ALU.

Compania Alcatel-Lucent este prezenta in 130 de tari, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 18,6 miliarde euro, si a efectuat  investitii de 2,7 miliarde de euro in activitatea de cercetare-dezvoltare in care a implicat 23.000 ingineri.

Sursa: Capital 1 Decembrie 2006