Așa că, în timp ce agențiile mici, nișate, fac vânzări de câteva zeci de mii de euro în două-trei zile, agențiile deja consacrate se pregătesc pentru sute de mii de euro.

”Pentru perioada târgului estimăm vânzări de jumătate de milion de euro. Cele mai căutate destinații sunt, ca și până acum, Grecia, Spania și Turcia. Ofertele de early-booking au reduceri și de 45%. De asemenea, vacanțele pot fi rezervate cu un avans de 99 de euro”, a spus Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines. Potrivit acestuia, cererea pentru litoralul românesc a crescut considerabil, în acest moment unele hoteluri fiind rezervate în totalitate.

”Destinațiile cele mai căutate sunt, pe lângă Grecia și Turcia, circuitele în Germania, Polonia, Muntenegru, Croația și Albania, pentru care  s-au și făcut rezervări și chiar plăți, în agenție. Ne așteptăm la vânzări mai mari față de târgul anterior”, a spus și Ana Goicea, director Cocktail Holidays.

De asemenea, potrivit Alexandrei Mateuță, director de marketing Happy Tour, în această perioada cererea pentru Spania a crescut cu 20%, față de târgul din primăvara anului trecut, iar cea mai cerută ofertă a fost vacanța în Valencia, la 300 de euro, pachet complet.

”În mod special, până acum, la târg, s-au cerut vacanțe de vară și bilete de avion. Ne așteptăm la un bilanț pozitiv după această ediție a târgului, dar ne ferim de estimări privind volumul vânzărilor”, a precizat Alexandra Mateuță.

Pe de altă parte, au fost agenții unde România a fost cea mai căutată. ”Dacă ar fi să facem un top trei, acesta ar fi litoral, balneo și munte. Clienții au conștientizat programul privind voucherele de vacanță, iar feedback-ul lor este unul pozitiv”, a subliniat Lucian Boronea, director general Accent Travel & Events.

Grosso modo, la Romexpo, Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria îşi expun oferta pe o suprafaţă expoziţională de peste 13.700 mp. Programul de vizitare al târgului este astăzi, în ultima zi,  între orele 10,00-16,00, iar preţul biletului de intrare este de 10 lei.


Te-ar putea interesa și: