Guy Verhofstadt a declarat că Parlamentul European ar putea bloca acordul Brexit din cauza modului în care Boris Johnson i-a tratat pe cetățenii UE, potrivit theindependent.

În plus, coordonatorul Brexitului a cerut și ca „problemele rămase” cu privire la drepturile cetățenilor să fie soluționate înainte ca consimțământul să fie dat de parlament.

Pe de altă parte, deputații europeni sunt îngrijorați că problemele Regatului Unit în ceea ce privește rezidenții UE i-ar putea lăsa pe unii cetățeni fără statutul de imigrant.

Cetățenii din Marea Britanie, victime ale Brexitului?!

“Toată lumea presupune că Parlamentul European își va da consimțământul în mod automat la Acordul de retragere. Nu dacă problemele rămase cu privire la drepturile cetățenilor nu sunt rezolvate mai întâi”, a declarat miercuri Verhofstadt.

De asemenea Guy Verhofstadt a mai spus și că „Cetățenii nu pot deveni niciodată victimele Brexitului”.

Amintim că peste 400.000 de români se află în Marea Britanie, fiind a doua cea mai mare comunitate provenind din țările UE. Din aceștia 280.600 de cetățeni români au depus solicitări de înregistrare pentru a primi statutul de rezident. Astfel, din cele 1.860.200 de solicitări depuse de cetățenii europeni din Regatul Unit, 15% sunt din partea cetățenilor români.