Potrivit acestuia totul este un plan pus la punct de președintele Klaus Iohannis, DNA, Marian Neacșu și Raluca Turcan prin care se încearcă revocarea sa de la șefia Camerei.

”Nu se întâmplă nimic fără Klaus Iohannis”, a susținut Dragnea în fața jurnaliștilor pe holurile Palatului Parlamentului, potrivit G4Media.ro 

,,De câteva săptămâni bune se tot lăudau că îl au în spate pe Iohannis, care împinge lucrurile și că îi protejează pe toți” în încercările de demitere a Guvernului și de revocare a sa de la șefia Camerei, a declarat Liviu Dragnea în momentul în care a fost întrebat dacă are vreo dobvadă clară a implicării Președintelui Klaus Iohannis. 

De asemenea, el a adus în discuție și acuzația lansată de Olguța Vasilescu, potrivit căreia un deputat PNL i-ar fi spus lui Florin Iordache, în timpul ședinței de plen, că îl are la telefon pe președintele Iohannis și că îl roagă să vorbească cu acesta, promițându-i că în schimbul revocării lui Dragnea de la președinția camerei Deputaților o să-l pună pe el președintele PSD. Informație care a fost negată de deputatul PNL.  

”Chiar azi-dimineață din plenul camerei Deputaților doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată urgent la DNA pentru că era unul dintre vicepreședinții PSD ai Camerei. La doi le făcuseră cereri de revocare ca să rămână doar domnul Pirtea care să conducă ședința. Au extras-o pe Carmen ca să conducă el (Pirtea – n. red.) ședința (…) E un plan făcut de Marian Neacșu cu Raluca Turcan, se lăudau de câteva zile amândoi, spuneau că este un plan de oscar”, a mai susținut Dragnea.

Liderul social-democrat nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Victor Ponta despre care a spus că: ”E un mare bărbat politic, stă după fustele Ralucăi Turcan”.

Întrebat despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, Liviu Dragnea a parafrazat-o pe Viorica Dăncilă spunând că: ”Nici eu nu am pe masă nici o OUG de amnistie și grațiere”.