Liviu Dragnea a spus că nu înțelege de ce Klaus Iohannis nu îl revocă pe procurorul general Augustin Lazăr după dezvălurile privind trecutul său de procuror ceaușist.

„Ce justițiabil din România, ce cetățean zdravăn la cap mai poate avea încredere că are parte de o cercetare corectă sau de un proces corect? Când o să-i văd (pe oficialii de la Bruxelles, n.r.) că iau poziție despre faptul că Iohannis, prietenul lor, îl ține în brațe pe un om care este evident, după toate documentele, după mărturiile care au apărut că a colaborat în mod strâns cu poliția politică. Mă refer la Augustin Lazăr”, a spus Dragnea.

El a spus că s-a ferit să vorbească de procurorii șefi în toți anii aceștia. „Aici nu mai e vorba de așa ceva. E atâta ipocrizie. Deci nu spui nimic despre asta – vorbim de valori democratice, de drepturi fundamentale ale cetățenilor și nu zici nimic că procurorul general al unei țări are un asemenea trecut. (…) A fost instrumentul prin care se prelungea chinul și tortura unor oameni care atunci erau în conflict serios cu sistemul”, a punctat Liviu Dragnea.