Viorica Dăncilă în pune beţe în roate lui Liviu Dragnea, în plina sa dorinţă de a readuce rezerva de aur a României din Banca Angliei înapoi în ţară, chiar înainte ca proiectul mult visat să primească votul final de azi, din Camera Deputaţilor.

Cu toate că Dragnea şi Nicolae, iniţiatorii proiectului, spun că totul este în regulă, Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a transmis un punct de vedere privind proiectul respectiv. Proiectul va fi votat miercuri, în Camera Deputaţilor.

Lovitura lui Dăncilă

Conform documentului emis chiar de cabinetul Dăncilă, acest lucru nu se poate fără acordul Băncii Centrale Europene, lucru care ar putea stopa încă din faşă iniţiativa lui Dragnea.

„Având în vedere prevederile art4. 127 alin. (4) și ale art5. 282 alin. (5) dinTratatul privind funcționarea Uniunii Europene și art. 2 alin. (1) liniuța a 3 – a din Decizia nr. 98/415/CE a Consiliului, semnalăm că orice modificare și/sau completare care privește Statutul Băncii Naționale a României presupune, în mod obligatoriu, consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene”, se arată în punctul de vedere al Guvernului, potrivit stiridiaspora.ro.