Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – explică faptul că PIB-ul României nu a crescut, ci a fost realizat raportat la mai puțini români decât în trecut, în condițiile valurilor de plecări în străinătate.   

Prezentăm mai jos postarea integrală:

„Dragnea, românii fug din țară că din zonele de război. De aceea “crește” productivitatea!

PSD îl atacă pe Președintele României folosindu-se de un raport al OECD despre productivitate.

Dar sunt așa de incompetenți că nu au citit tot raportul.

Las la o parte faptul că raportul se referă la 2017 iar Președintele României vorbește de 2018 și bugetul pentru 2019.

Bombă este altă.

Raportul spune clar de ce “a crescut” productivitate în România.

– Românii au FUGIT din țară pentru că îi urăsc pe socialsti, pe Dragnea și gașcă lui de corupți. Asta după ce Dragnea “a mărit salarii și pensii”. Estimările arată că românii o să părăsească țară în 2019 și 2020 cu o viteză mai mare decât o fac cetățenii din zonele afectate de război.

Acesta este motivul. Productivitatea în acest raport reprezintă PIB pe ora lucrată. Nu spune nimic despre creșterea PIB, creșterea bunăstării etc.

Asfel, nu a crescut PIB-ul au FUGIT românii din țară și același PIB, sau mai mic, a fost făcut cu mai puțini români ceea ce a forțat companiile să se adapteze, unele au investit  etc. De aici și “creșterea productivității”.

De aceea se prăbușește economia. PSD+ALDE nu sunteți doar hoți și infractori , sunteți foarte foarte foarte limitați.

Din raport “ În România’s case, the productivity boom was due în part to labour shortages created by millions of workers leaving the country în search of higher pay. The lack of new workers put pressure on companies to boost the productivity of existing labour.” QED

#RomaniaFaraPSDsiALDE”, scrie Florin Cîțu.

Te-ar putea interesa și: