Comentariile făcute de Dacian Cioloș în 2015 sunt totală contradicție cu afirmațiile pe care le susține astăzi, în plină campanie electorală, împotriva lui Liviu Dragnea.

Invitat într-o emisiune la Antena 3, fostul premier a caracterizat relația pe care o avea cu mai mulți lideri politici ai momentului.

Întrebat despre Victor Ponta, cel al cărui funcție tocmai o preluase, a declarat că este „Un amic… Cu care am colaborat bine pe perioada în care am fost comisar european când l-am și cunoscut mai bine și aș îndrăzni să spun un amic”.

Întrebat despre Liviu Dragnea, cel pe care îl desființează acum pe unde poate, fostul premier a spus: ”Liviu Dragnea, la fel aș spune – un amic și cred eu că pe discuțiile pe care le avem pe programul de guvernare, putem vorbi și de o relație de încredere. Cel puțin până acum pot vorbi de o relație de încredere. Din experiența pe care am avut-o până acum cu dumnealui mi se pare un om serios, cu care se poate discuta în mod serios”.

Declarațiile de atunci însă nu au nicio legătură cu ceea ce afirmă astăzi Dacian Cioloș despre Liviu Dragnea. El a susținut în luna aprilie, într-o declarație ținută în cadrul vizitei de miercuri de la Slobozia, că frica unor români de a se afișa public alături de alte partide decât PSD este provocată de modul în care partidul condus de Liviu Dragnea înțelege să guverneze: prin frică, prin suspiciune, prin dezinformare şi prin manipulare.