Compania de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen a obtinut autorizarea pentru a lansa doua noi fonduri deschise de investitii, Raiffeisen Romania Actiuni si Raiffeisen Confort, informeaza un comunicat remis redactiei.

Fondul Romania Actiuni, lansat azi, este un fond care va investi pana la 100% in actiuni romanesti si presupune un management activ fata de un reper reprezentat de o combinatie intre indicii BET-C (60%) si BET-FI (40%).

Fondul Confort va fi lansat in luna septembrie si isi propune capitalizarea castigurilor de pe piata de capital atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a pietei de actiuni. Astfel, in cazul unei evolutii nefavorabile a cotatiilor actiunilor, obiectivul fondului este reprezentat de limitarea scaderii valorii unitatii de fond sub valoarea initiala dupa doi ani de la data lansarii fondului. 

Raiffeisen Asset Management a solicitat CNVM aprobarea modificarii prospectelor fondurilor existente, prin cresterea ponderii maxime a actiunilor in fondul Benefit de la 30% la 50% si in fondul Prosper de la 80% la 90%.

 

Sursa: Capital