S-a declanșat o anchetă după ce şefa firmei de produse pirotehnice, inculpată în Dosarul Colectiv, a fost găsită moartă. Rudele femeii au ajuns, marți, la INML unde s-a făcut autopsia. Aceasta arată din ce cauză a decedat femeia.

Daniela Niţă deţinea firma de artificii livrate clubului în noaptea concertului Goodbye to Gravity, pe 30 octombrie 2015, atunci când a izbucnit incendiul. Ea primise cea mai mare pedeapsă în primă instanţă: 12 ani şi 8 luni.

În cursul zilei de marți, rudele femeii au mers la INML pentru a ridica rezultatul autopsiei. Se pare că Daniela Niță a murit în somn, în urmă cu trei zile, după un stop cardio-respirator. Femeia nu ar avea traume pe corp.

Cei care au alertat autorităţile au fost membrii familiei Danielei Niţu. Ei s-au speriat după ce nu au mai reușit să intre în contact cu aceasta de trei zile. Trupul neînsufleţit a fost dus la INML, pentru efectuarea necropsiei.

Cine este Daniela Niță

Daniela Niță deținea firma care a livrat Clubului Colectiv artificiile de la care a pornit incendiul din 30 octombrie 2015. Femeia primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță, de 12 ani și 8 luni.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Sursă foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica