Donald Trump nu l-ar proteja pe Prințul Harry

Donald Trump, avertisment pentru Prințul Harry! Fostul președinte american a spus că dacă va câștiga un nou mandat, ducele de Sussex va rămâne pe cont propriu, după ce a afirmat că Prințul Harry „a trădat-o pe regină”.

În 2020, Ducele și Ducesa de Sussex s-au stabilit în Statele Unite. Însă Donald Trump crede că administrația condusă de Joe Biden a fost „prea indulgentă” cu ei.

„Nu l-aș proteja. A trădat-o pe Regină. Asta este de neiertat.

Ar fi pe cont propriu dacă ar depinde de mine”, a declarat el sâmbătă, pe 23 februarie, la Conferința Conservatoare Politică de la Washington DC, scrie The Independent.

O nouă carte publicată în acest an susține că regretata Regină Elisabeta a fost extrem de deranjată de afirmația făcută de Harry și Meghan Markle. Ducii de Sussex ar fi spus că ea ar fi aprobat folosirea numelui ei, Lilibet, pentru fiica lor.

Comentariile lui Donald Trump vin într-un context în care a izbucnit o nouă controversă cu privire la statutul de imigrant al lui Harry, după ce un grup conservator din SUA a argumentat că prințul nu ar fi putut intra legal în Statele Unite, deoarece a admis că a consumat droguri ilegale.

donald trump
Donald Trump / SURSA FOTO: Dreamstime

În cartea intitulată „Spare”, prințul Harry a recunoscut că în tinerețe a consumat cocaină, marijuana și ciuperci psihedelice.

El a afirmat că experiența cu cocaina a fost una fără repercusiuni pentru el, declarând:

„Cocaina nu mi-a făcut nimic”, iar în legătură cu marijuana, a adăugat: „Este diferită, asta chiar m-a ajutat”.

Acțiunea în instanță inițiată de Fundația Heritage susține că legea din Statele Unite „în general declară astfel de persoane inadmisibile pentru intrarea în țară”.

Regele Charles ar putea reîntregi Familia Regală?

Într-un interviu acordat recent, prințul Harry a declarat că diagnosticul de cancer al tatălui său, regele Charles, ar putea contribui la apropierea Familiei Regale britanice. El a adăugat că își iubește familia. A spus și că este recunoscător că a avut ocazia să-și vadă recent tatăl.

La începutul acestei luni, Palatul Buckingham a dezvăluit că regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Monarhul care se află pe tron de un an și jumătate de la decesul mamei sale, regina Elisabeta. Ca urmare, el va amâna anumite angajamente publice pentru a urma un tratament.

Harry, care a avut conflicte cu restul familiei după ce el și soția sa Meghan au renunțat la îndatoririle regale și s-au mutat în California, a călătorit la Londra imediat ce a aflat veștile și a avut o întâlnire scurtă cu tatăl său înainte de a se întoarce în SUA. Mai multe puteți afla aici.