În ultima ședință de Guvern, MasterPlanul de turism din care face parte proiectul domeniului de schi, a fost aprobat. Potrivit hotărârii de Guvern, proiectul lansat este "de importanță națională".

Ministrul turismului Mircea Dobre a declarat că planul de domeniu schiabil se va realiza în zona Balea-Capra. Proiectul este într-un stadiu incipient, urmând ca autoritățile locale să elaboreze documentația tehnico-economica. 

Odată realizată, documentația tehnico-economică va fi transmisă Ministerului Turismului, urmând să emită avizele neesare. Documentația va fi elaborată în cel mai scurt timp, la solicitarea ministrului Mircea Dobre.

Domeniul va acoperi teritoriul a patru comune: Arefu (judetul Arges), Cicanesti (judetul Arges), Albestii de Arges (judetul Arges) si Cartisoara (Sibiu). Deocamdata, proiectul este intr-un stadiu incipient, urmand ca autoritatile locale sa elaboreze documentatia tehnico-economica. 

Dobre considera că zona este potrivită pentru un domeniu schiabil, deoarece dispune de zăpadă 200 de zile pe an și pentru ca nu este nevoie de defrișări masive.

Domeniul din Făgăraș se anunță a fi cel mai mare din Romania. Pârtiile de schi vor măsura în total 150 de kilometri. Încă din 1968, este lansată ideea construirii unui astfel de domeniu în Făgăraș, existând și schițe pentru o bucată de 40 de kilometri de pârtie.