Programul de investiţii în obiectivele turistice vizează o serie de structuri de cazare, herghelie, restauraţie. În 2014, Domeniile Ostrov au investit 800.000 de euro în echipamentele pentru creşterea calităţii vinurilor.

“Credem că îmbinarea între gamele noastre de vinuri şi dezvoltarea de produse turistice în regiune se poate bucura de un succes foarte mare în următorii ani. Dunărea – fluviu de care încă nu profităm turistic mai deloc – şi vinurile pot constitui un magnet pentru vizitatorii din toată lumea. Avem tot ce ne trebuie, nu ne rămâne decât să ne promovăm mai agresiv. Să nu uităm că în ţări precum Franţa, Italia, Spania, dar şi Ungaria sau chiar Austria, turismul vitivinicol contribuie substanţial la dezvoltarea diverselor regiuni, precum şi la bugetele de stat. Noi, la Domeniile Ostrov, putem oferi, pe lângă evenimente şi degustări, atât produse turistice, precum circuite prin Dobrogea, cât şi cazare în pensiunile şi hotelul pe care le deţinem”, a spus Oana Belu, acţionar şi manager al Domeniilor Ostrov.

Domeniile Ostrov a înregistrat o cifră de afaceri de 28 de mil. lei în 2013, iar în prima jumătate a lui 2014 a avut afaceri de 15 mil. lei. Pentru tot anul 2014, Domeniile Ostrov estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, datorită creşterii ponderii vinurilor premium în structura volumului de vânzări.

În prezent, Domeniile Ostrov deţine o suprafaţă agricolă de aproximativ 2.000 de hectare, cu un areal viticol de 1.200 de hectare, 400 de hectare livadă (cais, piersic, măr, prun, cireş, vişin, nuc), 150 de hectare de teren arabil ce urmează a fi plantate şi 200 ha de sere.

Domeniile Ostrov include cele două mari centre – Ostrov, cu un total de cinci ferme şi o suprafaţă de circa 600 hectare, şi Lipniţa, cu nouă ferme şi o suprafaţă de circa 1.000 hectare. 

În 2013, Domeniile Ostrov au produs 10 milioane de litri de vin. Din totalul producţiei, circa 5% merge la export, către ţări precum Republica Populară Chineză, Spania, Belgia, Polonia, Germania şi Bulgaria.

Conducerea Domeniilor Ostrov consideră că anul viticol 2014 va fi un an al calităţii, cu vin mai puţin, dar de calitate, din seriile de game premium.

Sursa: Agerpres