Lovitură pentru Jeff Bezos! Unul din oamenii cu care a mers în spațiu a murit la o lună după istorica decolare

Glen de Vries, co-fondator al Medidata Solutions, era pasionat de aviație și lua lecții de zbor cu Thomas Fischer, de la Fischer Aviation. Totuși, tragicul eveniment a avut loc în momentul în care avionul lor s-a prăbușit în Sussex, New Jersey. Astfel, acesta a murit la doar o lună după ce și-a îndeplinit visul de a merge în spațiu, conform informațiilor transmise de cnn.com

Potrivit sursei menționat, amândoi au murit iar motivul prăbușirii este încă neclar. Mai mult, nu se știe cine pilota avionul atunci când a avut loc tragedia.

„O lumină uriașă a plecat în lume. Pot să spun doar că Glen a fost un bărbat minunat. Pentru mine a fost mereu un fel de super erou, atât de deștept, atât de talentat, generos și foarte amuzant”, a declarat soția lui Glen de Vries.

Glen pleca luna trecută în spațiu cu nava lui Jeff Bezos

Amintim că regretatul Glen de Vries pleca luna trecută în spațiu cu nava lui Jeff Bezos, alături de William Shatner, Chris Boshuizen și Audrey Powers. La momentul respectiv, acesta spunea că a fost un vis devenit realitate.

„Suntem devastați să aflăm de moartea bruscă a lui Glen de Vries. A adus atât de multă energiei echipei Blue Origin, dar și colegilor de navă. Pasiunea sa pentru aviație, munca sa caritabilă și dedicarea pentru meserie vor fi întotdeauna onorate și admirate”, a scris atunci Blue Origin pe Twitter.

Care sunt planurile recente ale lui Jeff Bezos?

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este pregătit să facă o investiție fără precedent pentru mediul înconjurător. Mai exact, miliardarul și-a anunțat intenția de a investi 2 miliarde de dolari, echivalentul 1,5 miliarde de lire sterline pentru restaurarea peisajelor și transformarea sistemelor alimentare. În ceea ce privește suma de bani, aceasta urmează să fie oferită prin Bezos Earth Fund.

Anunțul a fost făcut de Jeff Bezos în cadrul summitului climatic COP26 de la Glasgow. Acolo, miliardarul a afirmat că și-a dat seama de cât de fragilă este planeta când a călătorit în spațiu. Potrivit BBC, planurile sale sunt mult mai mari. Mai exact, în total, Bezos Earth Fund intenționează să ajute în combaterea schimbărilor climatice cu o investiție de zece miliarde de dolari.

Amintim faptul că de-a lungul timpului, marii antreprenori ai lumii printre care și Jeff Bezos, au fost criticați pentru faptul că au cheltuit bani pe călătorii în spațiu, în loc să se implice în problemele de pe Pământ. De asemenea, Amazon a fost criticat de angajații săi pentru practicile cu privire la mediu.

În acest context, Jeff Bezos declara că o privire din spațiu asupra pământului i-a schimbat într-o oarecare măsură viziunea asupra vieții.

„Mi-a fost spus că să văd Pământul din spaţiu schimbă viziunea asupra lumii, dar nu am fost pregătit pentru cât de adevărat poate fi. Privind spre Pământ de acolo, atmosfera pare atât de subţire, lumea atât de finită şi de fragilă. Acum, în acest an important şi în ceea ce ştim toţi că este un deceniu decisiv, trebuie să fim împreună pentru a ne proteja lumea,” a spus fondatorul Amazon.