Este doliu în lumea muzicii, dar şi a televiziunii! Cunoscuta realizatoare TV şi cântăreaţă italiană Raffaella Carra a încetat din viaţă, la vârsta de 78 de ani.

Aceasta suferea de o boală care, în ultimii ani, „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”, a declarat partenerul acesteia, Sergio Japino, pentru agenţia ANSA.

Populară în Italia, Spania şi America Latină pentru emisiunile sale de televiziune

Raffaella Carra a lucrat pentru o bună parte a carierei sale la RAI, însă a prezentat multe programe şi la TVE, fiind responsabilă pentru succesul înregistrat de emisiuni precum „Caliente, caliente” sau „Hay que veni al sur”, scrie El Pais, potrivit news.ro.

În 2016, ea s-a retras din televiziune, explicând că este timpul să facă loc noilor generaţii. Printre ultimele sale colaborări cu televiziunea a fost rolul de jurat pentru varianta italiană a show-ului internaţional “The Voice” (prezent şi în ţara noastră ca “Vocea României”).

Raffaella Carra, pe numele său real Raffaella María Roberta Pelloni, s-a născut pe 18 iunie 1943, în Bologna. A debutat în cinema la vârsta de 9 ani, în filmul „Tormento del passato” (1952).

Şi-a început cariera în televiziune la începutul anilor 1970, devenind populară în Italia, Spania şi America Latină. Între emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit se numără „Carràmba che sorpresa!”, „¡Hola Raffaella!”, „Canzonissima”, „En casa con Raffaella”, „Pronto… Raffaella?”, „A las 8 con Raffaella”, „Ma che sera”, „La hora de Raffaella Carrà” şi „Domenica in”.

Milioane de oameni i-au fredonat melodiile

Raffaella Cara şi-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrând la programe pentru televiziunea publică italiană.

„La RAI am avut de toate. Când văd unele imagini îmi amintesc de epoca respectivă, dar nu obişnuiesc să mă văd pentru că nu mi-a plăcut să fac asta niciodată”, spunea aceasta într-un interviu.

Raffaella Cara va rămâne celebră şi pentru melodiile ei, precum „A far l’amore comincia tu”, „Tanti Auguri”, devenit un fel de imn al comunităţii gay din Grecia sau „Tuca Tuca”, scrisă de fostul său partener Gianni Boncompagni.

Cunoscutul cântăreţ Tiziano Ferro chiar i-a dedicat o melodie Raffaellei Cara în 2007, intitulată „E Raffaella è mia”.