Pivotul sârb Stevan Jelovac a decedat, duminică, la vârsta de 32 de ani, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular cerebral, a anunţat clubul său, AEK Atena, informează lequipe.fr.

El a fost internat în stare gravă la spitalul Μetropolitan General din Atena. De atunci, familia sa a călătorit în capitala Greciei pentru a se ocupa de complicațiile privind sănătatea acestuia din ultimele zile. Cu câteva zile înainte, jucătorul a fost transferat la domiciliul său, Serbia.

A suferit un accident vascular cerebral

După accidentarea la gleznă care l-a forțat să stea pe margine în ultimele două săptămâni, Stevan Jelovac reluase antrenamentele cu scopul de a reveni pe teren. Jucătorul sârb a leșinat în timpul antrenamentului individual și ulterior s-a confirmat că a suferit un accident vascular cerebral.

În ultimele zece zile, oficialii AEK i-au ajutat familia să treacă prin aceste momente dificile, în timp ce toate echipele grecești l-au susținut cu bannere ținute de jucători înainte de începerea meciurile din Stoiximan Basket League, prin care-i transmiteau însănătoșire rapidă.

Înainte de a se alătura echipei AEK, el a jucat în Turcia, Germania, Rusia, Spania, Lituania, Italia și Japonia, după ce a optat pentru a-și dezvolta cariera în afara țării sale natală, Serbia. A mers de la Mega și Crvena Zvezda la Antalya, Caserta, Rytas, Zaragoza, Nizhny Novgorod, Brose Bamberg și Gaziantep, iar din Europa în Japonia și NeoPhoenix.

Jucătorul sârb abia reluase antrenamentele după o accidentare la gleznă.

A contribuit la calificarea Serbiei la Campionatul Mondial din 2019

În cariera sa profesionistă el a avut 13 apariții în Turkish Airlines EuroLeague, 41 în 7DAYS EuroCup, 28 în Basketball Champions League și 16 în FIBA Europe Cup. De asemenea, a fost selecționat la nivel de seniori cu echipa națională a Serbiei în timpul calificărilor la Cupa Mondială FIBA 2019.

Ca jucător la AEK, Jelovac a înregistrat o medie de 12,6 puncte, 4,4 recuperări, 1,3 pase decisive, 1,3 blocaje și 0,7 furturi pe meci în cele șapte meciuri jucate între BCL și Liga Greacă.

Vestea tragică a morții sale a stârnit o multitudine de reacții în lumea baschetului, printre echipe, coechipieri și alți jucători.