Doliu în lumea presei! Radu Ciprian Pop s-a stins din viață

Doliu în lumea presei! Radu Ciprian Pop, jurnalistul de radio care a activat zeci de ani la Radio Timișoara, numele său fiind legat de nenumăratele reportaje, interviuri și emisiuni de radio, dar și de campania „Badea Cârțan, ai carte ai parte”, prin care zeci de biblioteci au fost dotate, s-a stins din viață.

Acesta a decedat joi, 25 mai 2023, fix de Înălțarea Domnului, la onorabila vârstă de 73 de ani.

„Unul dintre cei mai pasionați oameni de radio din Timișoara a trecut astăzi la cele veșnice. Radio Timișoara pierde unul dintre cei mai entuziaști și sufletiști jurnaliști prin dispariția lui Radu Ciprian Pop”, au transmis, joi, jurnaliștii de la Tion.

Sursă: Facebook, Piclisan Adrian

Despre Radu Ciprian Pop

Radu Ciprian Pop s-a născut în anul 1949, în județul Buzău, iar în anul 1990 a devenit redactor la Radio România Timișoara. Între anii 1994 – 1998 a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Ziaristică din cadrul Universității Banatul din Timișoara.

Volume publicate de el sunt: „Planeta fotbal” (1993), „Fapt divers din lumea sportului” (1994),, „Terra – mozaic uman” (1995), „Romania la Campionatul European de Fotbal” (1998), în colaborare cu Livian Hotico, „Caleidoscop de gânduri” (1999), „Oameni cu Pene” și „Urme de cerneală” (2023).

Doliu în lumea presei! Dan Teodorescu s-a stins din viață

Din nefericire, luna trecută, presa locală a mai pierdut un mare nume. Dan Teodorescu, un veteran al presei sportive din județul Iași, cu mii de articole, relatări și emisiuni TV și de radio despre evenimentele sportive din Iași, s-a stins din viață.

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet nobil s-a înălțat la cer pentru a se odihni în brațele lui Dumnezeu! Trecerea în neființă poartă cu sine o mare durere pe care nimeni nu o poate vindeca, însă iubirea ne lasă amintiri de neuitat, pe care nimeni nu ni le poate fura vreodată. Ele ne rămân ca să ne aline!”, a anunțat Liliana Roibu pe contul ei de Facebook.

Postarea ei a strâns în scurt timp zeci de comentarii: „Dumnezeu să-l odihnească!”, „Nu-mi vine să cred! Dzeu să îl odihnească în pace!”, „De astăzi: Liga Scriitorilor N.E. Filiala Iași, este mai săracă, prin plecarea în lumea umbrelor, a lui Dan Teodorescu! Odihnă veșnică, stimate d-le Dante! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, „Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu sa-l odihnească între Sfinți”, „Drum lin spre împărăția cerului! Condoleante familiei!”

Sursă: Facebook, Ionela Van Rees Zota

Despre Dan Teodorescu

Dan Teodorescu s-a născut la Iași, pe data de 19 aprilie 1950. A absolvit Liceului Nr. 1 Mihail Sadoveanu Iași, promoția 1969, apoi a absolvit Facultatea de Construcții Iași din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” Iași, promoția 1974.

Până în anul 2012, când s-a pensionat, a activat ca inginer constructor- șef puncte de lucru, șef de lot, inginer șef de șantier, șeful serviciului tehnic- producție, director de zonă, șef de proiecte la: DJDP Focșani, DJDP Iași, TC IND Iași, astăzi, SC MoldoconstructSA Iași, SC Nova Construct SA Iași, SC DIMI SRL Iași.

În paralel, a activat ca redactor în departamentele sport și cultură la mai multe reviste. A colaborat cu emisiunile sportive și de cultură la TVR. A publicat articole sportive, de cultură, fotografie artistică și de reportaj în presa din străinătate, a publicat volume de poezii, proză scurtă, interviuri cu personalități culturale și sportive.

În ultimii ani, Dan Teodorescu s-a implicat în diferite proiecte culturale, colaborând și participând la prestigioase acțiuni cultural-sportive din Germania, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina și România în orașe precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Galați, Ploiești, Bacău, Vaslui și Iași. În ultimii șapte ani, Dan Teodorescu a editat 32 de cărţi în 34 de volume, în care a prezentat activitatea sportiva și culturală din Iași.