Doliu uriaș în România! A murit o adevărată legendă: A fost o simfonie a bucuriei

Este doliu în România după ce Radu Bădică, o legendă a pescuitului sportiv din  țara noastră s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani. Regretatul pescar sportiv de crap a decedat miercuri, 6 iulie.

Apropiații acestuia spun că bărbatul, tatăl unei fete de 16 ani, s-a simțit rău în cursul dimineții zilei de miercuri, iar pe seară a trecut la cele veșnice.

„Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viața frumoasa! Un Om splendid care avea darul și harul de a risipi orice îngrijorare sau tristețe! Te iubim, Grasule! Și ii invidiem pe îngeri căci ei sunt acum cu tine! Dumnezeu sa te mângâie si sa vegheze asupra familiei tale!”, scrie Oreste Teodorescu pe Facebook.

O adevărată legendă a pescuitului sportiv

Regretatul pescar sportiv din România a făcut parte dintr-un grup restrâns care a pus bazele acestui sport în țara noastră. El deținea peste 300 de trofee din diferite competiții și a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap.

Este de menționat că, în același timp, el a practicat și judo.

Radu Bădică a fost dublu vicecampion național la Campionatul Național de Pescuit de Crap și a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. Acesta a pescuit din majoritatea lacurilor mari din România și Europa, dar a format și zeci de pescari. De asemenea, el a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.

În plus, regretatul pescar a fost și primul producător din România al momelii boilies, aceasta fiind o momeală modernă pentru crap. Ea este folosită de toți pescarii din lume și mai sunt cunoscute și sub numele de bile.

Radu Bădică a oferit și consultanță proprietarilor care au intrat în posesia mai multor lacuri seci și lăsate în paragină pe care, mai apoi, le-au transformat în incinte de pescuit apreciate pe tot continentul. Vorbim aici despre lacuri precum Dyno Lake-Călărași, Lacul Corbu-Constanța, Sărulești, Moara Vlăsiei, Tâncăbești, Lacul Ianis, Hermes-Periș și altele.