Cornel Ilie, în doilu! Solistul de la Vunk este terminat: A plecat într-un alt univers

Solistul Cornel Ilie a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le transmitea fanilor că tatăl său s-a stins din viață joi seara. El a precizat că cei care l-au cunoscut pe tatăl său, în special foști colegi de la Radio sau de la TV, pot să-și ia rămas bun de la el în capela cimitirului Bellu. Solistul mai precizează că tatăl său va fi înmormântat duminică.

”De aseară, tata a plecat într-un alt univers.
Dacă printre cei de aici este cineva care l-a cunoscut, în special printre foști colegi de Radio sau TVR, mâine după prânz vă puteți lua rămas bun de la el în capela cimitirului Bellu.
Înmormântarea va avea loc duminică.
Băieții lui,
Razvan și Cornel.”, este mesajul postat de Cornel Ilie.

Artistul a scris o postare emoționantă pe blogul său

La câteva ore după ce a anunțat decesul tatălui său, Cornel Ilie a scris și o postare pe blogul său în care preciza că tot ce este el acum i se datorează tatălui său. Datorită tatălui său, a descoperit muzica, spune Cornel Ilie. Acesta povestește că tatăl său iubea muzica, motiv pentru care cumpăra multe viniluri.

Cornel Ilie mai spune despre tatăl său că mereu a crezut în el și în pasiunea sa, chiar dacă este convins că nu o înțelegea prea bine.

”Sunt douazeci si cinci de ani de cand a plecat mama. Era nascuta in martie, ultima zi.

In luna ei, acum cateva ore, tata a plecat si el. Intr-un univers pe care noi, toti cei care ramanem in urma celor pe care-i iubim, ni-l imaginam mai bun, mai frumos, mai corect.

Am descoperit muzica datorita lui. Dar n-am stiut asta. Iubea muzica si tin minte cum simteam intre degete sa ating vinilurile pe care le tot cumpara sa le asculte, la pick-up-ul maro inchis, cu boxe gri, din sufragerie.

Iubea jazz-ul. Dar la fel de mult si muzica country si cea clasica. Duke Ellington, Count Basie, Dizzy Gillespie erau in acelasi raft cu Kenny Rogers, Charlie Rich, concertele branderburgice ale lui Bach, simfoniile lui Beethoven si nocturnele lui Chopin sau Liszt.

De cand Razvan, baiatul lui mai mare si fratele meu, a adus in casa Beatles pentru prima oara, de-atunci ne-a umplut debaraua cu benzi de magnetofon cu discografia lor sau a altor trupe ale acelei perioade.”, este o parte din ceea ce a scris Cornel Ilie pe blogul său.

Întregul text poate fi citit integral aici.

Sursă foto: Facebook Cornel Ilie