Este tragedie imensă în lume. DJ-ul italian Claudio Coccoluto a murit marţi la vârsta de 59 de ani în localitatea Cassino. El este un artist celebru pe scena internaţională a muzicii electronice. Decesul a survenit în urma complicaţiilor medicale provocate de o boală gravă, informează AFP.

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, i-a adus un ultim omagiu. El l-a denumit “un profesionist al scenei creative italiene şi internaţionale, care, prin notele şi muzica lui avangardistă, a făcut să danseze generaţii întregi de tineri”.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a salutat la rândul ei “un mare artist care, timp de peste 40 de ani, a marcat istoria muzicii dance în Italia, în Europa şi în lume”.

Cine era artistul italian

La vârsta de 13 ani, Claudio Coccoluto a devenit DJ în magazinul de produse electrocasnice deţinut de tatăl lui în Gaeta. Acesta era un oraş balnear aflat la jumătatea distanţei dintre Roma şi Napoli.

A devenit apoi primul DJ european care a mixat în Sound Factory Bar din New York. El a prezentat o variantă proprie de muzică electronică, pe care el o considera “underground”.

În populara lui emisiune “C.O.C.C.O” difuzată de postul italian Radio Deejay, Claudio Coccoluto obişnuia să mixeze în direct. În acest timp el dialoga cu ascultătorii acelui post radiofonic.

În anii 1990, discotecile europene au răsunat adeseori pe ritmurile unora dintre cele mai mari succese ale sale, difuzând piese precum “Do It Whitout Thinkin'”, “Afromarslight” şi “Mind Melody 3.0”.

Ultimul album al artistului italian se numea “Imusicselection5 – Vynil Heart”. Acesta cuprindea 14 titluri. El a fost lansat în iunie 2008.

În urmă cu o săprămâna a mai avut loc o veste tragică în lumea muzicii. Îndrăgita cântăreață, Demi Lovato a făcut o dezvăluire fără precedent în cadrul unui documentar. Aceasta a precizat că a suferit, în 2018, trei atacuri cerebrale şi un atac de cord după o supradoză de droguri,