Doliu uriaș în lumea fotbalului. Un tânăr jucător a murit, după ce s-a infectat de Covid. Este vorba de Marco Tampwo. Acesta era un tânăr jucător congolez. Fotbalistul abia se alăturase clubului italian Atletico Fiuggi din Serie D.

Marco Tampwo a murit la vârsta de 19 ani, informează presa italiană. După două zile de antrenament, jucătorul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. El a fost plasat în izolare, alături de familia lui, notează ziare.com.

Duminică după-amiază, el le-a spus apropiaţilor că vrea să se odihnească puţin.

„Am crezut că doarme, era nemişcat în patul lui. L-am chemat, dar nu s-a mişcat”, a declarat printre lacrimi tatăl lui Tampwo. Acesta a fost și cel care a chemat serviciile de urgenţă.

Paramedicii au încercat să-l resusciteze, fără succes însă.

De ce a murit tânărul fotbalist

Potrivit presei locale, Tampwo a suferit un atac de cord. Cauza exactă a decesului va fi stabilită după autopsie. Parchetul din Tivoli a deschis o anchetă.

„Preşedintele David Ciaccia şi întreaga grupare Atletico Terme Fiuggi îl plâng pe Marco, care a decedat prematur la vârsta de 19 ani. Nu avem cuvinte în faţa unei astfel de tragedii. Ciao Marco”, a transmis clubul pe reţelele de socializare.

(sursa foto: ilsussidiario.net)

Un alt fotbalist a murit la 37 de ani

Un alt mare fotbalist a murit la 37 de ani. A făcut stop cardiac pe teren Este vorba despre fostul fotbalist Franck Berrier. Acesta a murit joi, 12 august, la vârsta de 37, după ce a suferit un stoc cardiac. Înaintea tragicului eveniment, acesta era antrenor secund la KV Oostende. Franck Berrier s-a retras din activitatea de fotbalist în ianuarie 2019 și era antrenor secund la KV Oostende, pentru care fostul mijlocaș francez a evoluat între 2013 și 2018.

„Cu mare tristețe și neputință, am aflat de moartea vedetei clubului, Franck Berrier. Acesta s-a stins din viață în urma unui stop cardiac suferit în timpul unui meci. Le dorim apropiaților multă putere în aceste momente grele”, a transmis clubul belgian KV Oostende.

Amintim că Franck Berrier a mai jucat de-a lungul carierei sale pentru Cannes, Zulte Waregem, Standard Liege, KV Oostente și KV Mechelen. După retragere, francezul și-a continuat activitatea la KV Oostende, acolo unde a ocupat funcția de antrenor secund.

Sursa foto: Dreamstime