Este doliu în lumea politică. Un politician a decedat după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV-2 și a făcut o formă grava a bolii COVID-19. Elena Popa, Subprefectul de Timiş, a murit duminică, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

„Cu adânc regret, colectivul Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş anunţă decesul subprefectului Elena Popa. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Prefecturii Timiş.

Sursa foto: tion.ro

Elena Popa a fost internată în 28 decembrie, cu febră, fără gust, fără miros. A făcut o formă severă de COVID, iar la scurt timp, de la internare, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit.

De mai multe zile era internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, unde a fost intubată, conform presei locale. Elena Popa a fost numită subprefect de Timiş în ianuarie 2020, completând alături de Mircea Bacala şi Liliana Onet echipa de conducere a Prefecturii Timiş.

În prezent, prefectul Liliana Oneţ este în concediu medical, după ce a suferit o operaţie ca urmare a unui accident la schi, conducerea instituţiei fiind asigurată de subprefectul Mircea Băcală.

Doliu în PSD

Ion Florescu, fost parlamentar din partea PSD și fost prefect de Gorj în 2009 a decedat miercuri, 20 ianuarie. Politicianul fusese internat la un spital de Brașov. Acesta era cunoscut pentru problemele cardiace pe care le avea. Din această cauză se afla internat în spital pentru o intervenție chirurgicală pe cord.

Ion Florescu a murit înainte să facă operația. Colegii de partid din PSD Gorj regretă trecerea în neființă a lui Ion Florescu, chiar dacă acesta s-a retras de ani buni de pe scena politică. Ion Florescu ar fi împlinit în martie 71 de ani.

„Astăzi a plecat dintre noi, Ion Florescu. Începând de azi suntem lipsiţi de sfaturile bune, de zâmbetul său care ne dădea încredere că putem birui, pentru dreptate şi pentru adevăr. Îi voi mulţumi toată viaţa pentru tot ceea ce a făcut pentru mine şi pentru toţi care i-au fost alături. Ion Florescu a făcut ca lumea să fie mai bună. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Florescu!“, a transmis Adrian Tudor, preşedintele Partidului Verde din Gorj şi fost vicepresedinte al PSD Târgu Jiu.