Este vorba despre Bones Hillman, basistul trupei Midnight Oil, cunoscută pentru piese ca „Beds are Burning” şi „The Dead Heart” Acesta s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani din cauza unui cancer, informează news.ro.

Anunțul tragic a fost făcut de trupa din care făcea parte, pe pagina de twitter. Potrivit acestora, basistul a murit pe data de 7 noiembrie în casa lui din Milwaukee.

„El era basistul cu voce frumoasă, membrul trupei cu un simţ al umorului viclean şi strălucitul nostru coleg muzical”, a scris trupa sa.

Cine a fost Bones Hillman

Bones Hillman, pe numele real Wayne Stevens, s-a născut în 1958, în Noua Zeelandă. El s-a alăturat trupei australiene în 1987, după ce cântase cu mai multe trupe, între care The Swingers şi Masochists. A cântat pe toate albumele Midnight Oil începând cu „Diesel and Dust”, pe care este inclusă „Beds Are Burning”, şi „Blue Sky Mining”. În trupă, el l-a înlocuit pe Peter Gifford.

Midnight Oil s-a destrămat temporar, în anul 2002, după ce liderul Peter Garrett, activist pentru mediu, a urmat o carieră politică.

Hillman s-a mutat, în 2007, cu familia în Nashville (SUA), însă a fost parte din turneul de reunire al grupului în 2017. El a participat şi la înregistrările pentru cel mai recent album al grupului, „The Makarrata Project”, care a fost lansat luna trecută.

În luna octombrie, Sydney Peace Foundation a anunţat că va oferi trupei medalia de aur pentru drepturile omului.