Doliu uriaș în România! S-a stins din viață unul dintre cei mai apreciaţi promotori ai culturii tradiţionale. Este tragedie totală

Unul dintre cei mai apreciaţi promotori ai culturii tradiţionale şi meşteşugurilor populare, Victoria Berbecar, din comuna Botiza, s-a stins din viaţă, a anunţat, joi, Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş.

„S-a stins din viaţă una dintre cele mai cunoscute reprezentante a artei ţesutului din Maramureş, doamna preoteasă Victoria Berbecar din Botiza. Născută în anul 1944, în satul Ciceu Mihăieşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut o importantă contribuţie în păstrarea autenticităţii şi revitalizării covorului maramureşean. De la mutarea în Botiza, în anul 1974, a pus în valoare meşteşugul tradiţional al ţesutului după tehnici vechi precum şi folosirea culorilor naturale. În cei peste 50 de ani de activitate a participat la numeroase târguri şi expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate, promovând constant covorul, scoarţa, din Botiza. A fost un exemplu pentru comunitate, având un rol hotărâtor în iniţierea femeilor şi tinerilor în arta covoarelor tradiţionale”, a amintit Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş.

Victoria Berbecar a fost timp îndelungat preşedintele filialei judeţene ANTREC – Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural şi s-a implicat de -a lungul anilor în susţinerea şi promovarea turismului rural.

Doliu în fotbalul românesc

Mugurel Stancu, omul de încredere al șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu s-a stins din viață. Cel mai apropiat prieten al președitelui LFP a decedat miercuri seara, 12 ianuarie.

El se afla pe un teren sintetic de mini-fotbal din fosta bază sportivă Voința, deținută de Cirprian Marica și Ilie Năstase, după cum scrie fanatik.ro.

Mugurel Stancu a fost apropiat mai multor persoane din fotbal și din showbiz, printre ei numărându-se și Serghei Mizil. El a fost administratorul firmelor deținute de Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu. De asemenea, el a colaborat cu Iorgulescu de când acesta era președintele clubului FC Național.

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a fost unul dintre primii care au reacționat la anunțul trecerii în neființă a lui Mugurel Stancu.

”Tuturor celor care te-au cunoscut li s-a redus subit rația de bună dispoziție. Dumnezeu să te odihnească în pace fratele meu”, a fost mesajul acestuia.