Doliu în România! COVID-19 a mai făcut o victimă printre oficialii statului român.

Şeful Gărzii de Mediu din Galaţi avea numai 42 de ani

Este vorba despre şeful Gărzii de Mediu din Galaţi, care a murit răpus de noul coronavirus. Marian Daniel Mocanu avea numai 42 de ani.

Bărbatul se afla pe patul de spital, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Galaţi. A ajuns acolo după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2 şi a început să simtă rău.

Marian Daniel Mocanu (Sursa: viata-libera.ro)

Din păcate, starea sa de sănătate s-a degradat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Marian Daniel Mocanu a încetat din viaţă sâmbătă, 30 octombrie, relatează Adevărul.

Marian Daniel Mocanu era comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi din anul 2015. A absolvit Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din Iaşi, în 2001, şi a lucrat în cadrul Gărzii de Mediu din 2005. Anterior, a activat în mediul privat, în comerţ.

Doliu şi în lumea serviciilor secrete! A fost ofiţer al Securităţii, apoi al SRI, devenit ulterior politician şi om de afaceri

Este doliu şi în judeţul Sălaj, unde cunoscutul om de afaceri Viorel Stanca (67 de ani), fostul lider al Partidului Democrat Sălaj, a încetat din viaţă vineri.

Viorel Stanca a lucrat din anul 1977 ca ofiţer de contrainformaţii în cadrul Securităţii, rămânând şi după 1989 în cadrul SRI, până în 1992, când a trecut în rezervă, informează Magazin Sălăjean.

Preşedintele Traian Băsescu l-a ridicat la rang de general de brigadă în rezervă, în 2007, la propunerea SRI.

Viorel Stanca a activat timp de mai mulţi ani în Partidul Democrat, fiind preşedintele organizaţiei Sălaj în perioada 2001 – 2008. În anul 2012 a preluat, temporar, conducerea PRM Sălaj, renunţând după puţin timp şi la acest partid şi la implicarea politică.

El a fost primul sălăjean care a intrat în Topul 300 al milionarilor români, grație firmei Vidalis. În anul 2006, avea o avere estimată la aproximativ 25 de milioane de euro.

Viorel Stanca (Sursa: magazinsalajean.ro)