Doliu în voleiul românesc. A murit jucătorul de volei Paul Cămui

O tragedie a lovit lumea voleiului românesc, odată cu trecerea în neființă a lui Paul Cămui, fost jucător și ulterior antrenor al echipei CSM Constanța.

La doar 27 de ani, Paul Cămui a părăsit această lume. Clubul CSM Constanța a făcut cunoscută veste devastatoare duminică, anunțând decesul celui care a fost jucător în trecut și antrenor la minivolei în ultimii ani din viața sa.

La vârsta de doar 27 de ani, jucătorul care a contribuit la promovarea echipei CSM Constanța în Divizia A în 2021 a părăsit această lume.

Jucătorul cu care CSM Constanţa promova în Divizia A, în 2021, avea doar 27 de ani.

CSM Constanța a comunicat că pasiunea lui Paul pentru volei nu se oprea la fluierul arbitrului. Tânărul a ales să își dedice timpul antrenoratului la CSM Constanța, unde îndruma primii pași ai tinerilor campioni constănțeni în domeniul mini-voleiului.

Clubul a subliniat că sunt alături de toți cei afectați de pierderea sa, de absența sa, și de momentele sale memorabile de pe terenul de volei.

Un ultim omagiu și condoleanțe către familia lui Paul au fost exprimate în acest mesaj transmis de CSM Constanța.

Paul Cămui a fost inclus în lotul României la Universiada din 2017 și, pe parcursul carierei sale, a evoluat la diverse echipe, inclusiv la CSM București și Universitatea Cluj.

Mesajul emoționat transmis de CSM Constanţa

Un ultim omagiu și condoleanțe către familia lui Paul au fost exprimate în acest mesaj transmis de CSM Constanța.

„Lumea voleiului şi a celor de la CSM Constanţa este mai săracă de astăzi! Am rămas fără Paul Cămui, jucător şi apoi antrenor la clubul nostru, de care ne leagă cele mai frumoase amintiri cu care am început drumul numit CSM Constanţa în sportul de performanţă. Paul a făcut parte din echipa Constanţei care a promovat în Divizia A1 masculin ca mai apoi să evolueze pentru noi la primul sezon în Divizia A1.

Dragostea sa pentru volei nu se termina la fluierul arbitrului, el alegând calea antrenoratului, la CSM Constanţa, unde avea sub îndrumare primii paşi ai viitorilor campioni ai Constanţei, la mini volei. Suntem alături de toţi cei care îi vor simţi pierderea, lipsa sa, zâmbetul său şi preluările de pe terenul de volei. Ne vei lipsi, Paul! Condoleanţe familiei!”, este mesajul CSM Constanţa.

Și Academia Gheorghe Hagi, condusă de directorul tehnic Cristian Cămui, a exprimat sincere condoleanțe față de această tragedie.

„Academia Gheorghe Hagi și Farul Constanța sunt alături de directorul tehnic Cristian Cămui la trecerea în neființă a fiului său, Paul, plecat dintre noi la o vârstă foarte fragedă.

Dumnezeu să ofere multă putere familiei în aceste momente foarte dificile.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a transmis Academia lui Hagi.

 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a transmis la rândul său un mesaj, către Irina Cămui, mama sportivului.

„Paul Cămui, profesor de sport și antrenor de volei, s-a stins tragic la doar 27 de ani, împietrind de durere inimile celor care l-au cunoscut.
Sincere condoleanțe familiei lovite de această tragedie!”, au transmis oficialii.

Cariera sportivă a lui Paul Cămui

Conform informațiilor locale, Paul Cămui a sărbătorit împlinirea vârstei de 27 de ani în luna decembrie.

El a fost singurul copil al familiei Cămui. În adolescență, a jucat și fotbal la Farul Constanța. Totuși, el și-a descoperit pasiunea adevărată în volei.

A parcurs etapele formative la CSS1 Constanța. Apoi la CSV Tomis Constanța, unde și-a încheiat perioada de juniorat. Aici, el a devenit campion național la categoria juniori.

În plus, Paul Cămui îndeplinea funcția de profesor de Educație Fizică și Sport la Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Cariera sa de jucător profesionist s-a încheiat anul trecut, când activa la CSM Constanța în Divizia A, după care a ales să rămână în volei ca antrenor. Echipa școlii „Dan Barbilian” a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe.

„În aceste momente dificile, suntem alături de familia colegului nostru Paul Cămui, profesor de educație fizică, care ne-a părăsit mult prea devreme. Copiii și colegii vor simți lipsa unui suflet blând. Drum lin către îngeri! Colectivul Școlii Gimnaziale nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța”, a transmis unitatea de învățământ.