Tragedie în fotbalul românesc. Teodor Pilcă s-a stins din viață acum o zi, potrivit unui anunț făcut de Farul Constanța. Fostul fotbalist și președinte al echipei avea 79 de ani.

Teodor Pilcă s-a stins din viață

Teodor Pilca
SURSA FOTO: Facebook

Clubul de la malul mării a transmis condoleanțe familiei și a subliniat că regretatul sportiv va rămâne mereu în amintirea echipei.

„Rămas bun, Teodor Pilcă! Farul Constanța anunță cu regret decesul lui Teodor Pilcă, fostul jucător și apoi președinte al clubului nostru în anul revenirii în prima divizie (1988). Condoleanțe familiei! Vei fi mereu în amintirea noastră, nea Bebe!”, a transmis Farul Constanța.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și clubul Universitatea Craiova.

„Veste tristă. Astăzi ne-a părăsit fostul portar al Universității Craiova din perioada anilor ‘60 – ‘70, Bebe Pilcă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Craiova.

Acesta este un reportaj în care Teodor Pilcă face o declarație după promovarea în Divizia A, în sezonul 1987-1988. Mesajul regretatului sportiv începe la minutul 7:15.

A fost portar al Universităţii Craiova între 1967-1972

Acesta a încetat din viaţă pe 5 ianuarie, la vârsta de 79 de ani. Amintim că regretatul sportiv a fost portar al Universităţii Craiova între 1967-1972, la debutul acestei echipe în cupele europene.

Se întâmpla în dubla din Cupa Oraşelor Târguri, viitoarea Cupa Europeană a Târgurilor, Cupa UEFA şi Europa League, cu Pecs Dosza. Până atunci, Ştiinţa jucase numai în Cupa Balcanică, amintește Pro Sport.

Aceasta era echipa Universităţii Craiova la primul meci din istorie în cupele europene: Pilcă-Niculescu, Mincă, Velea, Deselnicu, Strâmbeanu, Ivan, Niţă (46 Martinovici), Neagu, Ţarălungă, Oblemenco. Antrenori: Ştefan Coidum şi Gică Nuţescu.

În retur, în echipă şi-au făcut loc Titi Bâtlan şi Iulică Bălan.

A condus Farul Constanța în anul în care clubul a revenit în prima divizie

Totodată, a condus Farul Constanța în anul în care clubul a revenit în prima divizie.

Pe 16 septembrie 1970, Universitatea Craiova se impunea cu 2-1 pe „Central”. Totuși, pierdea returul din Ungaria cu 3-0.

Originar din Constanţa, acesta a ajuns la Ştiinţa Craiova în 1967, anul inaugurării stadionului „Central”. La momentul respectiv, era adus de la Steagul Roşu Braşov.

Regretatul sportiv a debutat în prima etapă a acelui sezon, într-o victorie cu Jiul Petroşani, scor 2-1, legendarul Nelu Oblemenco semnând atunci o dublă pentru alb-albaştri.

Teodor Pilcă a fost tatăl unui fost șef al Vămii constănțene, Aurelian Pilcă.