Formaţia FC Voluntari a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Farul Constanţa, în prima etapă a grupei D din Cupa României. Golurile au fost marcate de Florea (8) şi Cocian (85).

Farul a început cu stângul parcursul din grupele Cupei României, principalul obiectiv al sezonului pentru „marinari”, conform declarațiilor recente ale oficialilor. Cu numeroase rezerve în echipa de start, campioana a pierdut pe terenul lui FC Voluntari, o echipă în criză, scor 0-2.

Ilfovenii au reușit să deschidă scorul încă din minutul 8, prin Florea, care a înscris cu un șut din fața porții. Enes Sali a încercat să restabilească egalitatea din lovitură liberă, iar Nicolas Popescu a încercat să marcheze cu un șut de la distanță.

Pe finalul primei reprize, Dumiter a irosit o șansă uriașă de a înscrie. După pauză, ilfovenii au cerut penalty, însă Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue. Apoi, constănțenii au avut un gol anulat, al lui Rivaldinho.

Constănțenii au mai ratat două șanse majore de gol, iar ilfovenii au mai punctat o dată pe final, prin Andres.

Ilfovenii au avut penalti

În repriza a doua din Voluntari – Farul, la 1-0 pentru gazde, „centralul” Marcel Bîrsan nu a văzut un penalty în favoarea ilfovenilor. Faultul în careu comis de Gustavo Martins nu a fost penalizat de brigada lui Marcel Bîrsan.

În minutul 49, la o centare plecată spre careul dobrogenilor, apărătorul brazilian s-a urcat pe Andrei Dumiter. În săritură, l-a lovit cu cotul, doborându-l la pământ. Aflat foarte bine plasat, Bîrsan a lăsat jocul să continue, în mod surprinzător!

Și mai surprinzător este însă că nu s-a intervenit din cabina VAR. Faza la care gazdele au cerut penalty impunea intervenția arbitrajului video. Decizia l-a înfuriat pe Vadim Rață, care a primit un „galben” pentru proteste.

Eroarea lui Marcel Bîrsan vine la 9 zile de la Farul – FCSB 0-1. Aflat în camera VAR, Bîrsan nu a intervenit la penalty-ul ușor acordat de Colțescu roș-albaștrilor.

În primul meci al zilei, Oţelul Galaţi a trecut de SCM Zalău, scor 4-1. Cîrjan a deschis scorul de la 11 metri în minutul 14. Cisse a dublat avantajul gălățenilor cu scorul de 2-0. Cîrjan a reușit ”dubla” în minutul 36, iar, pe finalul primei reprize, Cherecheș a reușit să reducă din diferență.

În repriza secundă, gazdele au rămas în zece jucători după eliminarea lui Pop, iar Latouchent a stabilit scorul final în minutul 75.