Vasile Mocanu (75 de ani), fost parlamentar PSD, a încetat din viață, miercuri, după cum anunță organizația din Iași a social-democraților. Acesta a fost parlamentar vreme de 15 ani, după ce a intrat în Parlament în anul 2000 ca deputat, apoi fiind senator pentru ultimul mandat.

„PSD Iași își exprimă regretul pentru decesul unuia dintre cei mai reprezentativi social-democrați ieșeni! Vasile Mocanu (1947 – 2022) a fost un coleg de încredere, cu spirit de inițiativă și un adevărat profesionist.

A devenit membru PSD începând din anul 1994 și a deținut funcția de vicepreședinte la nivel local în perioada 2000-2012. A reprezentat cu succes organizația de la Iași în cadrul structurilor centrale, fiind ales parlamentar de Iași între anii 2000-2015, de trei ori ca deputat și o legislatură ca senator.

A făcut parte din Comisia pentru agricultură fiind permanent un susținător al fermierilor și producătorilor autohtoni. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, a anunțat într-o postare pe Facebook filiala județeană a social-democraților din Iași.

Este doliu și în PSD Brașov

Social-democrații din Brașov sunt în doliu după trecerea în neființă a unui membru important al organizației. Acesta a fost primar pentru patru mandate din partea social-democraților. Din păcate, fostul edil a pierdut lupta cu o boală teribilă.

Organizația social-democrată din Brașov a anunțat, luni, moartea fostului primar PSD din comuna Cristian. Social-democratul Dragoș Serafim a fost primar vreme de 16 ani în această localitate, având cele mai multe mandate din partea PSD.

„Organizația PSD Brașov își exprimă tristețea față de trecerea în neființă a domnului Dragoș Serafim, fost primar al comunei Cristian. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris organizația județeană pe Facebook.

Fostul edil suferea de o boală incurabilă și a fost internat în ultima vreme într-un spital din Capitală. Potrivit presei locale, fostul primar ar fi suferit de cancer care i-ar fi afectat stomacul și ficatul.