A murit imediat după ce a făcut ultima ședință de dializă

Vestea, care a îndoliat lumea artistică din Uganda, a fost confirmată de fiul ei și pe toate conturile de socializare, anunță presa locală. În ultimii ani, Evelyne Love a fost dusă cu avionul în Turcia pentru a efectua un transplant de rinichi, dar experții au oprit-o de la procedură, motivând că starea ei de sănătate nu era potrivită pentru o astfel de intervenție care i-ar fi pus viața în pericol.

Prin urmare, a fost sfătuită să continue să facă dializă, considerându-se că un transplant ar putea duce la moartea ei. Cântăreața a început să facă dializă după ce s-a întors din Turcia. Evelyne Love făcea dializă de două ori pe săptămână.

Lagu s-a aventurat și în actorie

Presa susține că aceasta a murit imediat după ce a făcut ultima ședință de dializă. Colegii ei anunțaseră luna trecută concertul de caritate numit „Evelyn Love Charity”, care trebuia să aibă loc la Papaz Spot din Makindye, pe 28 octombrie, pentru a o sprijini financiar pe cântăreață.

„Încă o veste foarte tristă, Evelyn Love a murit”, s-a scris pe pagina de Facebook a lui Lagu în dimineața zilei de 18 septembrie.

Lagu s-a aventurat și în actorie, alături de o companie cunoscută sub numele de Zubairi Family.

Uganda, pe locul trei în Africa în ceea ce privește muzica și divertismentul

Uganda este acum pe locul trei în Africa în ceea ce privește muzica și divertismentul. Uganda găzduiește peste 65 de grupuri etnice și triburi diferite care formează baza tuturor muzicii indigene. Baganda, cea mai vibrantă etnie muzicală din țară, a definit ceea ce constituie cultura și muzica din Uganda din ultimele două secole. Prima formă de muzică populară care a apărut din muzica tradițională a fost stilul muzical Kadongo Kamu, care a apărut din muzica tradițională Kiganda.

Din anii ’80 până la începutul anilor ’90, Kadongo Kamu a fost influențat de muzicieni precum Peterson Mutebi, Dan Mugula, Sebadduka Toffa, Fred Ssonko, Livingstone Kasozi, Fred Masagazi, Baligidde, Abuman Mukungu, Gerald Mukasa, Sauda Nakakaawa, Matia Luyima, Herman Basudde, iar genurile muzicale Paulo Kafeero s-au inspirat din Kadongo Kamu, făcându-l cel mai influent stil de muzică din Uganda. La sfârșitul anilor 80, regretatul Philly Lutaaya și-a lansat albumul „Born In Africa”, care mai târziu avea să domine topurile muzicale din Africa.

Adoptarea stilurilor muzicale occidentale Dancehall și Hip Hop

La începutul anilor 90 a apărut un nou gen muzical afro ragga, numit local Kidandali, format din Rasta Rob, Kid Fox, Ras Khan, Messe, Shanks Vivid, Menton Summer, Ragga Dee, Bebe Cool și Jose Chameleone Bobi Wine și Steve Jean – care și-au produs melodiile lor. În anul 1998, Red Banton a devenit faimos cu albumul„Noonya Money”.

A devenit primul artist ugandez care a călătorit în Marea Britanie cu o viză de artist. Ca urmare a efectelor globalizării, Uganda, ca majoritatea țărilor africane, a cunoscut o creștere a producției audio moderne. Acest lucru a dus la adoptarea stilurilor muzicale occidentale precum Dancehall și Hip Hop. Cel mai cunoscut DJ din Uganda, Erycom, pe numele său real Mutebi Erycom, a fost primul ugandez care a deținut un canal de Youtube și este printre primii doi ugandezi care au făcut ca muzica ugandeză să circule online în mod digital.