Portarul francez Christophe Revault, devenit faimos după controversatul PSG-Steaua 5-0 a murit la doar 49 de ani. Din păcate, din primele informații, nu se cunoaște cauza deceseului, însă fotbalul mondial este în doliu astăzi.

Fotbalistul a evoluat în cariera sa pentru echipele franceze Le Havre, PSG, Stade Rennes și Toulouse

Christophe Revault avea doar 49 de ani

Christophe Revault, portarul francez care a apărat poarta parizienilor în celebrul PSG-Steaua 5-0, a murit la 49 de ani. L’Equipe nu dă și cauza morții, scrie gsp.ro.

Potrivit istoriei fotbalului, Christophe Revault a evoluat în cariera sa pentru Le Havre, PSG, Stade Rennes și Toulouse, iar după retragerea din fotbal a fost director sportiv la Le Havre. Acesta a devenit cunoscut după ce a apărat formidabil în celebrul PSG-Steaua 5-0, din preliminariile Champions League, sezonul 1997-1998, însă mulți spun că ar fi fost vorba de un blat grosolan.

Acuzații de trucaj al meciului pentru Steaua

Astfel, Steaua a cîştigat pe teren prima manşă a „dublei” cu francezii cu scorul de 3-2. Însă, UEFA a decis ca meciul să fie omologat la „masa verde” cu scorul de 3-0 deoarece PSG a folosit un fotbalist, Fournier, care nu avea drept de joc pentru acea partidă. Meciul conta pentru faza a doua a preliminariilor Champions League, în august 1997.

Ulterior, la Paris, formaţia antrenată de Mihai Stoichiţă a fost de nerecunoscut. Francezii conduceau deja cu 4-0 la pauză şi 5-0 în minutul 56, acesta fiind și scorul final. Roş-albaştrii au fost inerţi la toate loviturile şi nu au putut riposta. Imediat după partidă au apărut speculaţii cum că steliştii ar fi vândut meciul. Cu toate că la PSG jucau fotbaliști celebri pentru perioada respectivă, Rai, Simone, Loko, Maurice şi Leonardo.

Care au fost echipele de start

PSG: Revualt – N’Gotty, Roche, Algerino, Domi – Le Guen, Leonardo, Rai, Gava – M. Simeone, Maurice
Steaua: Z. Ritli – Răchită – Reghecampf, Csik, M. Baciu, Miu – Rotariu – D. Șerban, Militaru, Nagy – Roșu

Mai jos puteți vedea imagini din meciul respectiv, una dintre cele mai mari înfrângeri suferite de Steaua în istoria sa europeană.