Un nou deces în lumea muzicii la mai puțin de o zi după ce Tina Turner s-a stins din viață. Este vorba de un mare nume care a făcut parte dintr-o trupă apreciată de toate generațiile. Sheldon Reynolds, chitarist și cântăreț al trupei Earth, Wind & Fire, a murit la 63 de ani.

Sheldon Reynolds a intrat în cunoscuta trupă în 1987 și ia rămas fidel până în anul 2002. Vestea decesului chitaristului i-a îndurerat pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

„Sheldon a fost o completare excelentă a trupei, un scriitor și producător excelent și o persoană bună și iubitoare. Îi vom simți lipsa. Condoleanțele noastre familiei sale”, a scris pe rețelele de socializare Philip Bailey, actualul membru și cântăreț al trupei.

Numele lui Sheldon Reynolds a apărut pe mai multe albume

Sheldon Reynolds a apărut pe albumele Heritage, Millennium și In the Name of Love.

Earth, Wind & Fire a început în 1970 sub conducerea lui Maurice White, care a creat o trupă ce putea combina elemente de jazz, funk, R&B, soul, dance, pop și rock, și a celebrat muzicalitatea și spiritualismul african. Trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000. Artiștii au cântat și în timpul spectacolului din pauza Super Bowl 2005.

Trupa Earth, Wind & Fire a câștigat șase premii Grammy, inclusiv premiul Grammy pentru întreaga carieră. Cele mai mari hituri sunt ascultate și în ziua de astăzi, în special melodia „September”, potrivit Foxnews.

Sursa: Youtube

Un alt mare nume al muzicii s-a stins din viață

Tot astăzi s-a aflat că și un mare basist, care a intrat în istoria faimoasei trupe „The Beatles”, dar și a muzicii mondiale, a încetat din viață. Este vorba despre Chas Newby, care a murit la 81 de ani. El a cântat alături de „The Beatles” în 4 concerte susținute în 1960.

Artistul a făcut parte din prima formație a lui John Lennon, The Quarrymen, iar decesul său a fost anunțat de The Cavern Club din Liverpool, acolo unde numele Beatles căptăă pentru prima oară rezonanță la începutul anilor `60.

Basistul a apărut cu Beatles în patru recitaluri

Newby a apărut cu Beatles în patru recitaluri care au avut loc în decembrie 1960. Deși a fost curtat să rămână în cadrul trupei de către John Lennon, Newby a ales să se întoarcă la universitatea unde era profesor de matematică. El a predat matematică la Droitwich Spa High School din Droitwich Spa și, cel mai recent, a locuit în Alcester, unde a cântat într-un grup de caritate, Racketts. Din 2016, Newby a cântat ca membru al Quarrymen, trupa care a fost precursorul trupei Beatles.