Doliu imens în lumea auto. Germanca Sabine Schmitz, supranumită “Regina de la Nurburgring”, singura femeie care a reuşit să câştige Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, s-a stins din viaţă la vârsta de 51 ani.

Potrivit DPA, aceasta a dus o lungă suferință cu o boală necruțătoare, cancerul. Schmitz a îndeplinit rolul de prezentatoare a cunoscutei emisiuni de televiziune Top Gear la postul BBC, în perioada 2016 – 2020.

Ea a dezvăluit anul trecut că suferă încă din 2017 de o formă rară de cancer, iar în final, în acest an, a pierdut lupta cu ea.

Sabine Schmitz a avut o carieră impresionantă. În anul 1996, germanca a reușit să se impună în cursa de anduranţă găzduită de circuitul de la Nurburgring, împreună cu Johannes Scheid şi Hans Widmann, la bordul unui bolid BMW M3.

Victoriile s-au ținut în lanț pentru ea. În anul următor Sabine Schmitz a câştigat din nou această cursă clasică de 24 de ore, împreună cu Johannes Scheid, Hans-Jurgen Tiemann şi Peter Zakowski. Supranumită “Regina de la Nurburgring”, Schmitz a reuşit ulterior să impresioneze sub culorile propriei echipe Frikadelli Racing, pe care a fondat-o împreună cu soţul său, Klaus Abbelen.Un alt campion s-a stins din viață

O altă tragedie a mai avut loc la finele lunii februarie, când dublul campion mondial de la clasa 125 cc din sezoanele 1985 și 1987, Fausto Gresini, s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus, la 60 de ani. El s-a luptat două luni la secția de terapie intensivă, însă nu a mai reușit să supraviețuiască.

Echipa care îi poartă numele, „Gresini Racing”, a postat un comunicat oficial la scurt timp după tragicul eveniment, cu titlul „Ciao Fausto”, în care își exprimă regretul pentru marea pierderea.

„Vestea pe care nu am fi vrut să v-o dăm niciodată și pe care suntem forțați să o scriem. După două luni în care s-a luptat cu COVID-19, Fausto Gresini ne părăsește la doar 60 de ani. Toți cei de la Gresini Racing suntem alături de familia sa, soția lui Nadia și copiii lor, Lorenzo, Luca, Alice și Agnese, și nenumăratele persoane care au avut ocazia să îl întâlnească și să îl aprecieze”, preciza sursa citată.